Sunday, June 18, 2006

Sai Kung

Wat geef je een man op vaderdag die alles al heeft? Precies een paar sokken! Maar omdat het hier toch net even iets warmer is dan in NL heb ik Chiel maar een hikingtocht in Sai Kung gegeven.

Vanmorgen eerst naar Starbucks en toen de MTR in naar Diamond Hill en vandaar de bus. Het idee was om naar High Island Reservoir te gaan. Er schijnen daar enkele dammen te staan en ik had ook gehoord dat er aapjes los rond lopen.

We hebben heel veel gezien maar geen aapje en geen dam. De kaart die we hadden meegenomen was een goede kaart maar misschien hebben "Vandalen" de bordjes wel omgedraaid. Er kwam geen eind aan het pad wat we moesten volgen. Heel veel stijgen en dan weer heel veel dalen.
Het weer was erg warm en heel erg benauwd en in de verte hoorden we onweer. Rond 4 uur zei Chiel "laten we maar terug lopen want als het begint te regenen zitten we vast hier".

En daar wordt een mens niet blij van. Het hiking pad was alleen in het begin van cement maar vlug daarna waren het keien, rotsen, klei en zand. Niet fijn om daar in de regen door heen te lopen. Daar kwam ook nog bij dat de avond hier vrij vroeg invalt zo rond 7 uur. Voordat je op de dam bent aangekomen en weer terug loop je in het pikkedonker. Niet fijn dus.

Maar het was erg leuk om eens een kant te zien van HK waar we nog nooit waren geweest. Onderweg in de bus kwamen we door hele leuke vissersdorpjes met oude huisjes en daar gaan we zeker nog eens naar toe. Maar niet meer vandaag. Straks nog even lekker eten en dan lui op de bank met de voetjes in een bakkie water.

3 comments:

Anonymous said...

Klinkt goed, maar wel zwaar. Ikzelf was om vanochtend om kwart voor 5 weer thuis van mijn strandwandeling van Hoek van Holland naar Scheveningen. Ons groepje heeft 3uur gewandeld over een afstand van 17 km. Het weer was lekker en de sfeer was goed!
Spierpijn? Die zal morgen wel de kop op steken!

Chiel fijne vaderdag!

Liefs Monique

miss honeybee said...

He Mo, wat goed! We zullen morgen nog wel aan elkaar denken als we barsten van de spierpijn! Dikke kus van ons en Femi ook een fijne vaderdag!

Anonymous said...

Nou inderdaad! Wel even goed strekken na het wandelen/klimmen helpt ook he! Even de kuiten en bovenbenen oprekken.

Misschien valt het allemaal wel mee. Ik zal Femi de groetjes doen, hij heeft een Africa Night achter de rug, dus die ligt nog lekker te pitten!

Fijne avond.

Doei doei

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails