Thursday, December 11, 2008

Lala-land en Ver-hier-Vandaan


In een land ver hier vandaan, woonden een man en een vrouw. Ze woonden in een piepklein huisje aan de zee en hadden het reuze naar de zin in LaLa-land. De man werkte erg hard voor de centjes en de vrouw deed eigenlijk niet zo veel omdat ze toch een sponsor had!

Op een goede dag kreeg de man een berichtje van mensen uit ver-hier-vandaan! Spannend! Wie kon dat nu zijn? De mensen wilden graag op bezoek komen in Lala-land en wilden ook graag naar de dierentuin. "Oef. D'as best wel moeilijk want dan moet je wel van alles regelen hoor mensen van ver-hier-vandaan. In Lala-land vinden ze alles wel goed. Maar in de dierentuin doen ze best wel moeilijk. Daar heb je aparte papieren voor nodig. Anders kom je de dierentuin niet in!", zeiden de man en vrouw uit Lala-land.

De mensen van ver-hier-vandaan begrepen het helemaal! Totdat ze een berichtje schreven waarin stond dat ze hadden gehoord dat je een briefje op kon halen bij de ingang van de dierentuin waarmee je de dierentuin in mocht. "Neeeeeeee, mensen van ver-hier-vandaan! Dat klopt niet," zeiden de man en vrouw van Lala-land. "Je moet echt een ander papiertje hebben om de dierentuin in te mogen en dat duurt wel 2 dagen!"

De mensen uit ver-hier-vandaan zouden de volgende dag om 9 uur 's ochtends bij de man uit Lala-land zijn, kompleet met een pasfoto en paspoort (zo noemen ze dat in ver-hier-vandaan!) en dan zou er voor hun een briefje aangevraagd worden bij de mensen die voor de dierentuin werken.

1 Man uit ver-hier-vandaan was op tijd en had alles bij zich, de andere man uit ver-hier-vandaan was te laat en had zijn paspoort en pasfoto's vergeten! "Oef! D'as niet zo slim want nu gaat alles veel langer duren voordat je de dierentuin in kan", zeiden de man en vrouw uit Lala-land.
Maar uiteindelijk kwam de man uit ver-hier-vandaan laat in de middag met zijn paspoort en pasfoto en kon een elfje de spullen wegbrengen naar het loketje van de dierentuin.

2 Dagen later kwamen de paspoorten terug bij het logeeradres van de mensen uit ver-hier-vandaan. Toen bleek dat de dierentuin maar 1 apart papiertje aan 1 man uit ver-hier-vandaan had gegeven. "Hoe kan dat nu?", vroeg de andere man. "Ik wil ook naar de dierentuin!"

Nu bleek dat 1 paspoort binnenkort was verlopen en dat 1 man mazzel had gehad dat hij zowiezo Lala-land in was gekomen."Oef, d'as niet zo mooi", zeiden de man en vrouw van Lala-land. "Nu kan je echt niet naar de dierentuin!"

De man uit ver-hier-vandaan, belde met zijn vrouw, die weer mocht bellen met de regering uit ver-hier-vandaan, om zijn nieuwe paspoort op te halen die de man uit ver-hier-vandaan was vergeten op te halen voordat hij vertrok naar Lala-land! Postduiven werden ingeschakeld maar helaas mocht het niet baten. Dan maar naar het kleine kantoortje van de regering van Ver-hier-vandaan in Lala-land om een nieuw nood-paspoort aan te vragen want de man wilde wel erg graag naar de dierentuin!

Het duurde een hele dag om alles aan te vragen. Maar gelukkig is het de mannen uit Ver-hier-vandaan gelukt! Ze hebben nu allebei een papiertje om naar de dierentuin te mogen. De man uit Lala-land mag nu het aankomende weekend met de mannen uit Ver-hier-vandaan, naar de dierentuin. En daar is de man uit Lala-land heel blij mee want hij houdt toch niet van weekenden!!

Moraal van het verhaal:
REGEL ALLES EERST THUIS VOORDAT JE NAAR LALA-LAND KOMT EN NAAR DE DIERENTUIN WIL GAAN!

3 comments:

simone said...

He mevrouw uit Lalaland, leuk zulke bezoekers, voortaan gewoon bij de ingang van Lala-land laten staan!!!!! En gaat de mevrouw uit Lalaland dan niet mee naar de dierentuin?? Of is dit een "mannending"

Groetjes
Je zusje uit Ver-hier-vandaan

Anonymous said...

Lijkt me een strak plan.

Lolo, je andere zusje

Mickey said...

hahahahaha, er komen een paar namen bij me op ;-)

You are too funny!
X

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails