Sunday, May 01, 2011

Lang leve de Koningin!

Koninginnedag vieren in Hong Kong verschilt helemaal niet met Koninginnedag vieren in een kroeg ergens in NL! Wat hebben we gelachen! En gedanst! En gezongen! En gedronken! En wat waren we lichtelijk aangeschoten!


Gisteravond hebben we met Jos, Al, Diana en 3 Aussies eerst gegeten bij Elvis. Het beurs-weekje was tot een goed einde gebracht en nu was het tijd voor ontspanning. En toen bleek ook dat Koninginnedag gevierd werd in een kroeg net om de hoek bij Elvis dus wij met z'n allen erheen.


Trix hing keurig aan de gevel vergezeld door vlaggetjes, Nederlandse muziek en vooral heel veel Heineken bier! Heel de Nederlandse bevolking in HK had zich in het Oranje verzameld voor de kroeg en iedereen zong zich schor en liep mee in de polonaise. Hoe Nederlands wil je het hebben!


Alles wat niet Nederlands was, keek zijn ogen uit, maakte foto's en filmpjes en keken ietwat verschrikt op toen het liedje "Living next door to Alice' werd gezongen en door de hele gemeente 'Alice? Alice? Who the fuck is Alice?' werd meegegalmt.


Ook onze consul, Robert Schuddeboom, heeft zich waarschijnlijk 's nachts nog afgevraagd 'was het wel een goed idee om naar die kroeg te gaan?' Hij kreeg schouderklopjes van iedereen en iedereen wilde met hem op de foto. Echt lachen. Diana besprong de beste man maar ze heeft wel een geweldige foto met hem!



Enfin, hoe wij thuis zijn gekomen vannacht, blijft nog een mysterie. Ik heb echt geen idee. Dat Jos veel later naar huis ging was duidelijk toen we om 4 uur 's ochtends een smsje kregen met de vraag "Pancakes? Lekker!'


Straks gaan we lunchen en dan zullen we het wel horen. En gelukkig hebben we maandag vrij i.v.m. de dag van de arbeid, dus hebben we de tijd om langzaam maar zeker bij te komen van de beste Koninginnedag ooit!

Have a nice day!
Enhanced by Zemanta

5 comments:

Anonymous said...

Idd verschilt helemaal niet van koninginnedag b.v. in Leiderdorp. Met dien verstande dan voor mij géén bier of wijn, vind ik gewoon niet lekker, was geloof ik gister een van de weinige nuchtere in hééél het dorp. Hahaha. Maar wat was het gezellig. Groetjes Simone

Rina said...

Hee Ans en Chiel,

Dat ziet er ouderwets gezellig uit. Zijn jullie alweer een beetje bijgeslapen? Tot woensdag, Paul en Rina

Arlene said...

Toen Lody en ik s'avonds eten gingen halen bij de chinees op de markt was het bij Marktzicht ook te merken ,veel heel vrolijke en gezellige mensen,wij hebben het iets minder bont gemaakt maar het was wel erg gezellig

Mickey said...

hahahaha, wat een geweldig filmpje !!

Liekie said...

Wat een leuke foto's, ziet er inderdaad heel erg gezellig uit.

Hier in Berlijn wordt geloof ik niet echt iets georganiseerd. Er is ieder jaar een borrel op de Nederlandse ambassade, maar daar moet je je voor aanmelden. Ik vergeet het altijd..

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails