Thursday, September 15, 2011

Never a dull moment

Gisteren ben ik een ochtend op stap gegaan om appartementen te bekijken. Niet voor ons zelf, alhoewel we straks in december/januari echt op zoek moeten gaan, maar voor een vriend die het aan mij vroeg. Hij komt straks in november naar Hong Kong voor het werk.

We hebben van de week al telefonisch contact, vervolgens heb ik gebeld met de desbetreffende lease-managers van de door hem uitgezochte flatjes en gisterochtend was het dan zo ver. Gewapend met pen en papier en een fototoestel ben ik de 4 flatjes afgegaan.


Eerste stop was dicht bij huis. The Pinnacle! Hier waren 2 verschillende flatjes die ik moest bekijken. Hij wil namelijk in een 'serviced appartment' gaan wonen. Dat wil zeggen volledig gemeubileerd en hoteldiensten. Ze komen dan je handdoeken 3 keer per week verwisselen. En eens per week je lakens verschonen. Verder doen ze de afwas, ze komen stofzuigen en de boel aan kant maken. Perfect dus.

Het eerste flatje die ik zag, was er eentje waar Chiel en ik de eerste 2 jaar in gewoond hebben. 2 Slaapkamers, open keukentje, badkamer en woon/eet kamer. Zag er goed uit. En grappig om te zien hoe zo'n flatje door iemand anders is ingericht.

Het volgende flatje was kleiner. 1 Slaapkamer, open keukentje, woon/eet kamer, badkamer. Netjes. Zag er goed uit.


Toen naar de Chi-residence in Jordan. Was er nog nooit geweest en het leek me grappig om eens te kijken hoe zo'n gerenoveerd oud Chinees flatje er van binnen uit ziet. Klein dus. Alles zat er in en wat gelijk opviel was het enorme bed. De keuken mocht de naam keuken niet dragen. Hmm...


Next stop Excellent Court in Jordan. Grappig dat hij die had uitgezocht omdat ik van de maand heb gehoord dat Joke uit Guangzhou straks in HK gaat bevallen en voor een maand zo'n flatje heeft gehuurd. Ik kreeg een klein flatje te zien. Vloerbedekking op de grond en dat vind ik zo goor! Ik bedoel je leeft in een vochtig en warm klimaat. Geen goed idee om vloerbedekking neer te leggen. Ik wist niet dat het nog kleiner kon maar deze 'keuken' was de helft van de keuken in Chi. Eigenlijk niet meer dan een buffet kast met ingebouwd 2 pits kookplaatje en een koelkast zoals in de caravan staat. Voor 1 maand perfect, voor 3 jaar tergend klein!

Nadat ik weer thuis was gekomen heb ik alles, compleet met foto's, op mail gezet, verstuurd en 's middags was er telefonisch overleg. Net echt! Leek wel of ik een baan had ;-)

Conclusie: De Pinnacle is zo gek nog niet! Qua afmetingen, inrichting en prijs. Die andere kleinere flatjes waren allemaal duurder, ouder en stukken minder compleet! Wie had dat nou gedacht?

Hello IDA!! Heb je het gehoord?
Enhanced by Zemanta

3 comments:

Joke said...

Inderdaad, 1 maand zal zeker genoeg zijn!
xx

miss honeybee said...

't bijna zover!!
Gezellig!

Fiona Teeuw said...

Makelaar Ans, ook een leuke job!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails