Sunday, April 24, 2005

Cheung Chau Island

Na een hele drukke week, besloten Chiel en ik om vandaag eens een dagje strand te pakken. Rondom Hong Kong zijn zo'n 40 stranden waar je heen kan gaan.
Wij wilden naar Cheung Chau, een klein autoloos eilandje op 1 uur varen met de Ferry vanaf Hong Kong. Het weer was fantastisch, 25 graden en een licht briesje.
Op de boot had ik eindelijk geen last van zeeziekte. We zaten op het onderste dek waar het lekker doorwaaid en de zee was rustig. Het kon niet beter!

Bij aankomst hebben we eerst dim sum gegeten en tijdens de maaltijd werden we verrast door "Dragons". Volgende week wordt het "Bunfestival" gevierd en de voorrondes van de "dragonboat-races" gehouden. Daarom liepen alle teams met hun Dragons door het vissersdorpje begeleidt door grote drums op wielen. Dit natuurlijk om het andere team te imponeren.

Sinds er tijdens bouwwerken op het eilandje skeletten zijn gevonden, wil men de opgeschrikte, hongerige geesten met broodjes sussen. Ieder jaar worden voor de tempel drie hoge bamboestellingen gebouwd met op elk bouwwerk 5000 broodjes (Buns). In een processie worden als madonna's geschminkte kinderen door de straten gedragen.

We hebben wat rondgelopen en toen naar het strand! 2 stoelen en een parasol gehuurd en we hebben heerlijk niets gedaan behalve natuurlijk in de Zuid Chinese Zee gezwommen! Aan het eind van de dag hebben we een heerlijke Seafood-maaltijd gegeten en toen weer terug op de ferry naar Hong Kong. Heerlijk!

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails