Tuesday, August 30, 2011

Bubble Tea

Hier een begrip en razend populair maar ik kan me voorstellen dat jullie denken huh?! bubble tea?! Op elke hoek van de straat, waar dan ook in Azië, kan je bubble tea kopen.

Bubble Tea is van origine een Taiwanese uitvinding. Het begon allemaal in 1980 in een klein thee straatkraampje ergens in Taiwan.

Schoolkindertjes die een hele dag op school hadden gezeten, kochten een kopje thee bij een van de vele stalletjes die voor de school stonden opgesteld. Alle verkopers deden enorm hun best om de beste thee ooit te verkopen en concurreerden met elkaar. 1 Dame had er goed over nagedacht en zij begon thee te verkopen met fruit smaakjes. En dat viel goed in de smaak! De andere kraam-houders zagen dit en ook zij begonnen een fruitsmaak toe te voegen aan de thee. Om de smaak goed te vermengen met de thee werd de thee flink geschud en zo ontstonden de 'bubbles' en zo werd de 'bubble tea' geboren!

In 1983 bedacht Liu Han-Chien dat 'tapioca pearls' in de thee misschien een goed idee was. Nadat de koude thee was geschud en de bubbeltjes waren ontstaan, werden er tapioca parels aan toegevoegd. De parels zakten naar de bodem van de doorzichtige beker en leken ook op bubbels! Ineens had je bubbels op de bodem en boven in de beker omdat er geschud was. En dit drankje is nu razend populair!


Bubble drankjes zijn meestal koel en verfrissend en zoet van smaak met de tapioca parels op de bodem van de beker.  Soms worden ze gemaakt van vers fruit, melk en crushed ijs en dan heb je een gezonde milkshake. Hier wordt bubble tea ook wel 'healthy tea' genoemd.

De parels kunnen verschillen van kleur. Van origine zijn ze zwart. Gemaakt van zoete aardappel, cassave en bruine suiker. Er zijn ook witte of doorzichtige parels, gemaakt van karamel, zetmeel en kamille extract. Ze zijn een beetje jello-achtig en taai van structuur.


Bubble tea is gemakkelijk te herkennen. Een grote doorzichtige beker met tapioca pearls op de bodem en een dik rietje om de parels mee op te slurpen met een deksel erop!Enhanced by Zemanta

5 comments:

simone said...

Oké, dat ziet er grappig uit!!! Hebben we hier nog niet van gehoord! Lijkt me lekker. Dikke XX

Arlene said...

Die tapioca parels staan me tegen!
Ik luste vroeger ook geen Tjendol!

Sanne said...

Jakkes :-)!

miss honeybee said...

Ik heb het 1 keer geprobeerd...ben er geen fan van ;-)

Fiona Teeuw said...

Lijkt me ook wel lekker op een warme zomerdag.

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails