Saturday, August 06, 2011

Dagje Central

Waar was ik gebleven....o ja... de airco! Vrijdagmorgen kwamen de mannen weer langs. Deze keer werd de unit doorgespoeld. Binnen no time werd alles ingepakt in plastic en kwam er een klein hoge druk spuitje aan te pas. Hmmm...de man keek ernstig en begon te bellen.


In rap Chinees vertelde hij dat het waarschijnlijk nog niet gemaakt was, want 2 minuten later stonden er 2 extra mannetjes. Mij werd verteld dat ze a.s. maandag het airco balkonnetje op gaan. Dan wordt er een net opgehangen zodat de duiven er niet meer bijkunnen. De duifjes nestelen op en rond en waarschijnlijk dus ook in de unit die buiten staat. Hierdoor is steeds alles verstopt en lekt het binnen. Nou had ik dit voorstel al 4 jaar geleden gedaan maar toen vonden ze dat geen goed idee. Maar nu wel dus. Ik heb dan ook begrijpend geknikt.

En als het een regenachtige dag is, dan gaan ze pas de rotzooi opruimen die de duiven hebben achter gelaten. Ik weet niet waarom ze daar in de regen willen staan, maar goed. Het is niet anders. In ieder geval was het flink koud toen we vanmorgen de huiskamer binnen liepen, dus er is wel iets veranderd! Volgens het weerbericht zal dat op woensdag of donderdag plaatsvinden.

Nadat de mannen hun spulletjes hadden meegenomen en waren vertrokken, daalden Lody en ik af naar de lobby. Samen met Mickey zouden we gaan shoppen in Central en high tea-en bij The China Tea Club. Ik was er nog nooit geweest en wat een gave tent is dat!


Gevestigd in een mooi koloniaal pand, the Pedder Building. Op 6 hoog. Helemaal koloniaal ingericht en schijnbaar al jaren oud. Het is net of je terug gaat in de tijd. Heel bijzonder.


Maar helaas gaat the Tea Club volgende maand sluiten. De huur gaat enorm omhoog en nu komt er op deze plek een Abercrombie & Fitch winkel. Zonde!!! Heel jammer want het is echt een 'landmark'.


We hebben genoten van de dimsum en de westerse high tea. Genoten van de omgeving en ons verbaasd waarom er in hemelsnaam weer een winkel in moet komen.


Dan zit er maar 1 ding op. Shoppen! En dat hebben we gedaan! Op een klein marktje hebben we ons helemaal uitgeleefd. Heel leuk en ik mag mezelf eigenaar noemen van een geweldige handtas! Maar toen we daar wel weer klaar mee waren, besloten we om alvast naar Wanchai af te reizen en aan de Margarita's en Nachos te gaan, in afwachting van Jaap. 


(Chiel zou niet komen. Hij had een dineetje met zijn Shenzhen kantoor en fabriek om de opening te vieren van de nieuwe fabriek. En daar was hij enorm blij mee. Natuurlijk leuk voor het personeel maar het eten was bagger, het bier lauw en hij voelde zich totaal door gerookt. Ja in China is de rook-ban nog niet doorgekomen, hihi. En iedereen wil proosten met de baas, dus elke keer kwamen ze weer langs met dat lauwe bier. Nou deed Chiel net of hij wat dronk maar de werkelijkheid was dat hij steeds zijn glaasje bier weg gooide in de plantenbak.

Zo slim was zijn collega niet. Later zat hij ook in de trein met dezelfde collega die ineens ging overgeven. Dus trein uit, de man in een taxi gezet naar huis en Chiel heeft een taxi genomen naar de grens. Chiel zag ook echt geel en groen toen hij thuis kwam.)

Om 7 uur stond Jaap ineens voor ons tafeltje en hebben we bij het Mexicaanse restaurant lekker aan de fajitas en de chili con carne gezeten. De afsluiting van een gezellige dag!

1 comment:

Arlene said...

Heerlijk he die efficiente manier van werken van die Chinezen!
Die Chiel hoe is het met de kater?
Lody ik heb je via je Gmail een mail gestuurd over mijn bezoek aan de reumatoloog

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails