Tuesday, August 16, 2011

Shenzhen

Een dagje shoppen in Shenzhen is altijd leuk. Je lekker verbazen over de mensen, de winkeltjes, het aanbod en de prijzen! Het is echt goedkoop!


Met de trein gingen Mickey, Lody en ik op weg. Halverwege bij Tai Po stapte Loes ook in de trein en met z'n viertjes gingen we verder. Loes en Mickey hadden nog een visum voor China, maar Lody en ik moesten nog even een visum kopen. Alhoewel het stukken beter is geregeld dan jaren geleden, blijft het toch nog eerst even uitzoeken wat ze nou precies van je willen daar op het visum bureau.

Eerst een nummertje trekken uit een apparaat die net uit het oog om de hoek staat...dan naar loket 1, vervolgens betalen bij loket 2, vervolgens wachten om je paspoort op te halen bij loket 3. Mocht je nou het nummertje vergeten zijn, zoals wij, dan loopt het hele mechaniek in het honderd. Enfin. Het is gelukt en even later konden Lody en ik met een visum in het paspoort ons voegen bij Mickey en Loes.


Eerste stop was het Shangri La Hotel. Koffie en een (schoon) toiletbezoek. Toen de taxi in, en vervolgens hebben we ons gestort in het mega aanbod tasjes, schoenen, make-up en copy dvd's. Vooral die dvd's waren een ervaring!

We liepen het dvd-winkeltje in en zagen alleen maar Chinese films liggen. Op onze vraag waar de Engelse films lagen, kregen we als antwoord 'follow me!' We gingen met de lift naar de 6de verdieping, gangetje in, gangetje uit, hoekje om, een afgesproken klopje op de deur, deurtje door, gordijn aan de kant en ja hoor, een mega aanbod aan de nieuwste dvd's lag uitgestald in een achteraf winkeltje! En het kost allemaal geen drol. Natuurlijk zo illegaal als wat, maar hé, je leeft maar 1 keer! Wij komen de winter wel door!


Iedereen is goed geslaagd en we zijn allemaal in de nopjes met de nieuwe aanwinsten. Vooral de 2 en 9 yuan shopjes, respectievelijk 20 en 90 euro cent, die wij hebben bezocht, hebben deze maand hun verwachte omzet al gehaald!

En dan natuurlijk de lunch. Naar goed Hollands gebruik zijn wij de Mc Donalds ingestapt. 4 Dubbele Cheeseburger menu's voor slecht 15 yuan per stuk! (1,50)

Daarna hebben we opnieuw de winkeltjes bezocht maar op een gegeven moment was de lol er wel een beetje van af. Het was zooooo ontzettend warm (35 graden) dat we het wel geloofden. We waren allemaal bekaf en die dvd's wegen wat! Lange armen van het sjouwen, het haar sloeg in de kroes vanwege de hitte en het bezwete voorhoofd en alle rugzakken zaten mutje vol. Tijd om de trein weer in te stappen!

Lody heeft net haar jurken geshowd, waarschijnlijk zit Loes in Tai Po met opgemaakte ogen recht op in bed, heeft Mickey nu al vierkante oogjes vanwege Greys Anatomy en bij mij staan de blikken potten keurig te wachten op inhoud en de All Stars geduldig te wachten totdat ze richting NL vertrekken!

Het was een geweldige dag!



No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails