Tuesday, August 02, 2011

Sky 100

Rond half 12, liepen Lody en ik richting BLT. We gingen lunchen met Mark!


Mark heeft in HK gewoond en hij was nu voor een paar dagen terug in HK. Via facebook hebben we contact gehouden en vandaag was de lunchafspraak! Ook Mickey kwam gezellig meelunchen en ineens zat Mark met een onverwachts harem aan zijn zij op het terras! Bloedje heet natuurlijk en ondanks het zuchten en steunen van de kelner die het veel te warm vond om buiten op het terras te serveren, bleven wij gewoon zitten! Jammer dan. Dan had je maar een ander beroep moeten kiezen!

We hebben lekker genoten van het buffetje en daarna vertelde ik dat Lody en ik van plan waren om de Sky100 te bezoeken. Spontaan riepen Mark en Mickey dat zij mee wilden en even later zaten we met z'n viertjes in de taxi richting het ICC. (International Commerce Center)

ICC
We reden eventjes verkeerd met de taxi maar de service van de parkeerwachten was top! Voordat we uitstapten vroegen ze al waar we heen wilden gaan en toen bleek dat we verkeerd zaten, werden we de goede kant opgestuurd! En dat is mooi want het was zinderend heet!


Boven in de ICC is een panorama dek. Net als bij de 101 in Taipei. Wij waren daar allemaal nog nooit geweest dus het was echt een uitje! Helemaal spannend! Er werden kaartjes gekocht, stapten de lift in en binnen een minuut stonden we op de 100ste verdieping!


Nou mensen, dit is echt de moeite waard! Prachtig uitzicht over heel Hong Kong! Je kan echt een rondje lopen en aan alle kanten zijn grote glazen puien! Je kon Cheung Chau Island zien liggen, Aberdeen, de zee bij Sai Kung, het oude vliegveld, heel erg gaaf! En de helicopters vliegen onder je langs!


We hebben met z'n allen de toerist uitgehangen. Foto's gemaakt uit alle mogelijke hoeken en toen was het toch wel tijd voor een drankje. We besloten om op Civic Square bij de Italiaan te gaan zitten. Ik kan je verzekeren, het witte wijntje smaakte geweldig!


Mark nam afscheid en wij liepen met z'n drietjes de supermarkt binnen. Boodschapjes gedaan, terug in de taxi naar huis en afscheid genomen van Mickey. Terwijl Lody even op bed lag om haar rug rust te gunnen, ben ik met het eten begonnen. Chicken pesto pasta. Al zeg ik het zelf, het was weer erg lekker.

Ik denk dat we morgen een dagje gaan shoppen!

Enhanced by Zemanta

2 comments:

Arlene said...

Nou dat is een goed begin van je vakantie Lody!

miss honeybee said...

Dat kun je wel zeggen, het was zo ontzettend mooi en indrukwekkend, heb er zelf ook hele mooie foto's van gemaakt.

Lody

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails