Monday, November 09, 2015

Daar was ik weer


Ik was even van het net. Afgelopen week ben ik met Chiel mee geweest naar China voor 3 dagen en zoals iedereen ondertussen wel zal weten, daar is geen Blogger, geen Facebook, geen Instagram enz enz.


In Shenzhen kwamen later die dag ook Johan en Petra op bezoek. Ze waren al 3 weken in China voor zaken en de trip sloten ze af in Shenzhen. Heel gezellig want voor mij werd dit de eerste keer dat ik niet op de fabriek zat, maar in het hotel met Petra en we hebben ons kostelijk vermaakt in de winkelcentra rondom het hotel. Ook zijn we nog toevallig in een soort van winkelcentrum terecht gekomen waar alles in het teken stond van thee. Van kopjes tot balen thee en het leukste was dat ze allemaal op de stoep thee zaten te plukken.


Vrijdag aan het eind van de dag zijn we met z'n vieren terug gereden naar Hong Kong en Johan en Petra hebben bij ons het weekend gelogeerd. Hun geboekte appartementje was pas toegangelijk op maandag, maar Petra was wel klaar met de Chinese medemens. Dus bed weer opgemaakt, tuinstoelen weer naar binnen en daar zaten we weer met z'n viertjes.


De eerste avond moesten we helaas hun wel alleen laten want wij waren uitgenodigd voor een etentje vanwege Steve die 20 jaar in HK woont en Lydia die jarig was die dag. Vlug omgekleed toen we aankwamen en taxi in naar het Shangri La hotel op het eiland. En Johan en Petra? Nou die hebben genoten van een echte salade en echte frietjes bij Wooloomooloo!


Zaterdag was een lummel dag. Chiel is nog wel met Johan de fly-over overgelopen en terug gelopen en daarna was hij helemaal op. Deze fly-over heeft hij voor het eerst na 3 jaar kunnen overlopen dus dat was wel even een momentje. En ik heb met Petra boodschapjes gedaan en 's avonds hebben we lekker thuis gehotpot. Die avond ging iedereen op tijd naar bed, moe maar voldaan.


Zondag zijn de mannen weer gaan lopen, de fly-over werd wederom getrotseerd. Maar Chiel hadde inspanning van de vorige dag nog in de benen. Het werd een kleiner rondje, maar hij heeft het toch maar gedaan en dat hebben we gevierd met een lunch bij Wooloo.


Petra en ik zijn naar de bloemenmarkt, de vogeltjesmarkt en de Fa Yuenstreet markt gegaan. Heerlijk gelummeld en met z'n tweetjes in het toch leuker dan in je eentje, dus natuurlijk kwamen we met tassen vol weer terug. Het avondeten was al geregeld want er was nog zoveel over van de dag ervoor, dat we de hotpot maar weer hebben aangezet. Heerlijk. En 's avonds hebben we naar Feyenoord - Ajax gekeken. Dat was lachen want met fans van beide kanten was effe anders dan dat we gewend waren. ;-)


En nu is alles weer opgeruimd en leeg. Ze zijn vertrokken naar hun appartementje, Chiel is naar het werk en ik zit alleen op de bank. Maar of het ook gezellig was!

3 comments:

Arlene said...

Miste je al! Onverwachtse logees en veel gewinkeld dat is toch weer leuk!

Mickey said...

Fijn zulke gezelligheid! xxx!

Simone said...

Gezelligheid kent geen tijd he?!! XX

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails