Sunday, November 15, 2015

Sai Ying Pun

Zo had ik nog nooit gehoord van dit buurtje, zo kwam ik daar deze week al 2 keer!


Deze buurt ligt dus achter Sheung Wan. Het is een opkomend 'cool' buurtje. Hele trendy restaurantjes, veel Westerlingen wat mij enigszins verbaasde, en zoals alles op het eiland vol met hellinkjes en heuveltjes, trappen en escalators. Nog niet zo lang geleden was Sheung Wan de nieuwe coole buurt maar dat is een gepasseerd station. Letterlijk en figuurlijk! Nee, Sai Yung Pin gaat het helemaal worden!


We hadden gisteravond afgesproken met Petra en Johan. Zij hebben via AirB&B een appartementje gehuurd in Sai Ying Pun. Een schattig flatje. Klein maar fijn. En als je wil proeven hoe het is om in HK te wonen, dan is deze weg uitermate geschikt. Voor hun is dit het 2de flatje in HK die ze op deze manier hebben gehuurd. Eerst in Northpoint en nu hier.

Hun flat is op de bovenste verdieping van zo'n heel dun flatje op Bonham street. Gelijk naast de escalator. Het is en voelt heel locaal. Een beveiligingsmeneer die het grootste gedeelte van de dag op zijn stoel wegdommelt, overvolle brievenbusjes, een heel klein en vooral oud liftje en de gang voor hun huisdeur heeft in jaren geen likje verf gezien. Toen ik naar Petra ging eerder deze week en we samen de lift instapten zei ik ook ' localer dan dit kan je echt niet zitten!' En dan kom je de voordeur door en is het ineens modern. Een betonnen vloer, mooie grote houten deuren, open keuken en veel ramen. Het is een soort loft geworden. Het is 1 grote ruimte en de enige deur in de flat is de deur naar de badkamer. Heel gaaf. En ze hebben ook nog een dakterras, al moet je daar voor wel eerst je voordeur uit en 2 trappen op. Maar gaaf is het wel!


Chiel en ik zijn naar Sai Yung Pun gegaan met de MTR. Voor Chiel was dit de eerste keer sinds 3 jaar! Best spannend en ook wel weer een momentje. Het was weer even wennen. Alles gaat goed maar zo'n metro gaat toch wiebelen en af en toe een schokje maken en dat vond ik eng. Chiel is een grote vent natuurlijk die echt wel wat kan hebben maar als je balans nog niet 100% is, is dat eng. Maar het ging hartstikke goed en het lopen viel enorm mee.

Op Central moesten we overstappen. Vroeger was het best een wandeling maar nu is het misschien 100 meter verder. Daar staat de metro naar Kennedytown al klaar en 2 stoppen later ben je er. Eenmaal in Sai Ying Pun is het wederom 100 meter lopen en dan een lift in naar de begane grond. En als je daar uitstapt sta je gelijk op de stoep. Vanaf de metro was het 3 minuten lopen naar Johan en Petra dus het ging echt perfect!


We hebben eerst een drankje genomen in hun huisje en daarna zijn we naar een restaurantje gegaan met de naam High Street Grill. Heel erg leuk ingericht, half binnen, half buiten en vol met westerlingen. Zalig gegeten, super toetje geproefd en daarna zijn we de taxi ingestapt naar huis.


 
Ik zal ze nog gaan missen als ze straks weer weg zijn...

2 comments:

Arlene said...

Leuk buurtje !

Simone said...

Ziet er leuk uit. Hebben we in de buurt gelopen??

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails