Wednesday, November 11, 2015

Winter

Ja, het wordt echt winter hier in HK. Ik kan goed merken dat het omslaat. De zon laat zich iets minder vaak zien, de wind is wat harder en de blauwe lucht verschuilt zich vaker achter de grijze wolken en de temperatuur is nu toch een flink eind onder de 30 graden wat we hier het grootste gedeelte van het jaar hebben.

Ik klaag niet hoor! Ik ben enorm in mijn nopjes met dit weer. Ik kan eindelijk de deur van het balkon gewoon open gooien en open houden. Mijn spijkerbroek plakt niet meer en de airco is zelfs soms NIET aan! Wat een genot! Eindelijk 'normaal' weer en dan krijg je weer zin om dingen te ondernemen. En mijn mede stadsgenoten van het Aziatische soort die zijn helemaal blij dat ze eindelijk de winterjassen aankunnen doen!


Ik loop niet meer ondergronds van punt A naar B. Nee, ik zie gewoon daglicht tijdens het boodschappen doen. Vanmorgen ben ik naar Jordan gelopen om daar nog een houten snijplank te kopen voor Simone. Ze had er al 2 maar Deb wilde ook graag zo'n plankie. Dus na de koffie heb ik mijn rugzak om gedaan en heerlijk gewandeld door de typische Chinese straatjes en marktjes van Jordan om naar het kleine winkeltje te gaan waar ik met Ron ben geweest. Ik was erg blij met mijn rugzak moet ik zeggen want die plank weegt nogal wat. Maar niets is te gek voor die familie van mij ;-)


Op weg naar huis ben ik ook nog langs de supermarkt gegaan. Eten voor vanavond gehaald, althans dat wat ik kon vinden want ze zijn aan het verbouwen in de Market Place. Elke dag is er wel wat veranderd. Zal blij zijn als de boel weer op z'n plek staat.


En Chiel komt vanavond weer thuis uit Shenzhen. Gezellig. Hij lag gisteren in een ander Chinees hotel dan normaal omdat het Crown Plaza helemaal volgeboekt was en de ervaring was niet geweldig. Hij had gelijk ruzie met de dame achter de balie van dat andere hotel omdat hij tijdens het eten mee moest komen omdat ze bang waren dat er niet genoeg geld was gereserveerd op zijn credit kaart. Echt bizar. En dat noemt zich een 5 sterren hotel. Enfin hij heeft daar een kwartier staan wachten omdat ze allemaal druk waren met zijn kaart en toen bleek dat het natuurlijk onzin was. Hij mocht weer verder eten. Tja.

Morgen ga ik naar Sai Ying Pun en op bezoek bij Petra. Naar waar? Naar Sai Ying Pun! Tegenwoordig in het metro netwerk uitgebreid en dit kleine buurtje ligt achter Sheung Wan. Ben benieuwd!


2 comments:

Mickey said...

Oh wat leuk, daar waren ze al zo lang mee bezig, dat doortrekken van die MTR. Leuk, nieuw buurtje verkennen! X

Simone said...

hartstikke fijn dat je het plankie al hebt gekocht!!! Laat je even weten hoeveeel en waar ik het over moet maken??
Thnx namens man en kinders, hihi xx

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails