Sunday, November 22, 2015

Paswoord


Een maand of wat geleden toen we bezoek hadden van mijn Chinese vrienden, vroeg Silla mij of ze misschien even op mijn computer haar mail mocht ophalen. De volgende morgen zou ze heel vroeg moeten vliegen naar Chili. Ik zeg in al mijn wijsheid 'natuurlijk! ga je gang!' en dat had ik NOOOOOOIT moeten doen.

Omdat ik was uitgelogd door Silla bij Google omdat zij haar gmail ging ophalen, wat weer in verband staat met Blogger en weer in verband staat gmail, en wat weer in verband staat met Youtube en Facebook, was ik dus plotsklaps uitgelogd en moest ik opnieuw paswoorden ingeven. Gek werd ik ervan. Ik ging met goede moed aan de slag, moest al mijn bekende paswoorden opgeven en nieuwe ingeven. Zo slim als ik ben, heb ik gelijk al die paswoorden opgeslagen op mijn telefoon, maar de techniek zou de techniek niet zijn als ze die paswoorden dus niet elke keer accepteren.


Honderd jaar geleden had ik een hotmail adres, maar die verdween van de ene op de andere dag omdat hotmail dacht dat er fraude was gepleegd (?) en dus ineens dat hele emailadres had geelimineerd. Kijk daar kwam ik ook pas na weken achter, toen ik dacht, wat vreemd dat ik geen mail meer krijg. Maar op mijn blogger account sta ik dus nog steeds ingeschreven met dat hotmail adres. En dan ga je dus een molen in...van het bekende kastje naar de muur gestuurd. En nou ben ik al geen held met computers...

En dan heb je eindelijk alles op de computer geregeld, de paswoorden opgeslagen, dan valt de stroom uit, start je computer opnieuw op en dan mag je weer van voor af aan beginnen. ARGGGG!!!
En laten we vooral je iphone niet vergeten, die paswoorden kloppen weer niet met de computer, dus ook daar alles opnieuw invoeren. AHHHHH!!!

Hoop dat jullie waarderen dat ik voor dit korte stukje op mijn blog, dus al 3 uur ben bezig geweest met die onzin. Want ook mijn Google pagina staat ineens op Chinees. Heb ik natuurlijk al 80 keer veranderd in Engels maar gelukkig veranderd Google dat steeds uit zich zelf weer naar Chinees.

En waar ik nou eigenlijk over wou schrijven ben ik vergeten...


4 comments:

Arlene said...

Om gek van te worden zeg gggrrrrrrrrrr

Yvon said...

Super irritant!! Ik wordt altijd heel moedeloos van zulk gedoe!

Simone said...

Ahhhhh computer krijgt vliegles.... zo over het balkon heen!!!!

Conny - De Vlinder said...

Tip: al je wachtwoorden in een klein adressenboekje noteren óf het programma Dashlane gaan gebruiken.

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails