Tuesday, March 29, 2016

Een kijkje binnen

Ben best trots op alles wat ik al heb gedaan. We willen nog een bank bij de open haard maar daar is geen haast mee. Dat komt nog wel. Hierbij alvast een impressie hoe het er uit ziet bij fam.Honig.


Dit is de ruimte bij de open haard. Ik heb gelukkig mijn computer weer terug en het is heerlijk warm in de rug met het open haardje aan.


Mijn dierbare vogelkooitjes (zonder vogels) hangen aan de balk en steeds als ik langsloop moet ik denken aan de bird market. Ook mijn servies heeft een plekje gevonden. Ik wil eigenlijk nog een dichte kast maar voorlopig kan dit best.


Het doek boven de eettafel. Mooie foto's van plekjes waar we heen zijn geweest.


De tuin heeft er een tuinset bij. Ben ik super blij mee want bbq-en op de bank is niet mijn ding. Ben al begonnen met dode en lelijke planten er uit te halen maar het weer werkt niet mee. Ik zou er heel wat voor geven om eens een hele dag zon en een aangename temperatuur te hebben. Dat grijze miezer weer komt echt mijn neus uit! De woonkamer heeft de schilderijen en het vloerkleed uit HK erbij gekregen.


Wat hebben we weer lekker geslapen nadat ons bed met kussens weer in NL stond! Je bent er stiekem weg toch aan gewend. En op Chiel's kantoortje hangen zijn startnummers weer.

Ja, we missen het lekkere eten in HK. En ja, we missen onze vrienden daar. Laten we het weer niet vergeten in HK, dat mis ik ook (Chiel niet by the way, die is blij met deze temperaturen). We denken met weemoed terug aan Eddie, nee niet de collega maar de fysiotherapeut, ik mis het wandelen door de winkelstraten en de luchtjes uit de restaurants, ik mis de Starferry, de boulevard, mijn servies winkeltje en de marktjes, ik mis de telefoontjes van Jesse "lunchen Ans?" Ik mis zelfs onze security mannen en vrouwen van de Hilton Towers.

Maar al met al danken we God op ons blote knieën dat we weer bij ons gezin zijn, dat de familie in de buurt zit en dat we weer aanloop hebben. Zelfs Mickey en Jaap komen binnenkort naar Nijmegen! Jullie hebben geen idee hoe blij we zijn om weer thuis te zijn!

6 comments:

Mickey said...

Heeeeerlijk weer 'thuis' te zijn! Een ander thuis, maar wel thuis voor jullie.

En ik ben ontzettend blij dat jij(jullie natuurlijk!) daar al bent om voor mij mijn nieuwe omgeving straks sneller meer 'thuis' te laten voelen.

"ans, lunchen?!"

XXX

Mickey said...

PS wat zien jullie huis er geweldig uit!!

Arlene said...

Ziet er allemaal heel mooi uit Ans,heerlijk je eigen spulletjes weer om je heen. En het komende weekend wordt het beter weer kan je lekker in de tuin aan de slag!

Simone said...

Weer keihard gewerkt hoor, ziet er prachtig uit. En na 11 jaar kan ik me voorstellen dat je de vertrouwede dingen van die afgelopen tijd mist.....maar je weet het hè, one door closes and another will open.....En ja wat ben ik blij dat je weer "in het land" bent..... alhoewel onze "zin in koffie" Skype ook wel wat had.. nu is het makkelijker, we pakken gewoon de telefoon. XX.... Enne Mickey, hoe lang gaat het allemaal nog duren, joh....

Yvon said...

Zo blij dat jullie er "gewoon" weer zijn! De mooie vriendschappen uit Hongkong nemen jullie gewoon mee naar hier, die blijven.
Nu thuis bij de kinderen en jullie mooie kleindochters, familie en vrienden hier.
Jullie huis straalt thuis uit, wat een eer van al het werk!

En dat weer? Komend weekend wordt het genieten!

Fiona Teeuw said...

Fijn te lezen dat jullie de HK-sfeer gewoon mee terug naar NL gebracht hebben. Een gecombineerd interieur brengt de twee culturen naar elkaar. Genieten van de familie-uitbreiding en van het thuis zijn. Dit weekend is de tuin vast ook aan de beurt geweest.... :-)

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails