Friday, June 17, 2016

Fiets

Hier in Druten zijn geen treinen en geen metro's die elke minuut rijden en er rijden geen taxi's bij bosjes rond die stoppen zodra je je arm omhoog doet en die je tegen een betaalbaar tarief van punt A naar B brengt. Ik wou eerst schrijven dat er ook geen ferry's rondvaren maar die hebben we wel. Het voetveer die op loop afstand van ons huis ligt en je over de Waal vaart naar...uh...niets! Je staat dan aan de overkant in een weiland. Leuk als je naar Dodewaart wil fietsen maar om je boodschappen te doen niet handig.

Datum : 21 mei 2016
Auteur : Wim Kusee
De veerboot midden op de Waal, gezien vanaf Druten

Er komt wel een bus langs, maar daar heb ik geen tijd voor. Het duurt bijna een uur om in Nijmegen te komen. Ik heb het 1 keer gedaan. Dat was genoeg. Een autootje heb ik (nog) niet. We wilden eerst afwachten hoe de toekomst er uit zou gaan zien. Dus voorlopig is mijn enige vorm van transport de fiets!

Mijn oude fiets doet het nog steeds hartstikke goed maar het probleem was dat het een mountainbike was. Ik kon nergens mijn boodschappen kwijt. Want zo'n rugzak zit snel vol. Vandaar dat ik een nieuwe fiets wilde hebben. Eentje waar je wel boodschappen op kan doen en ik wilde een mand voorop. En dat is gelukt!

Vorige week zaterdag hebben we de fiets opgehaald. Ik ben zo trots als een aap! Hij rijdt lekker en de boodschappen kan ik eindelijk kwijt. Ik stond er helemaal klaar voor. Maar helaas werkte het weer nu niet mee. De regen kwam echt met bakken uit de hemel vallen!


Gelukkig heb ik ondertussen mijn fiets ingereden. Naar de AH, naar de Karwei, het dorp in, over de dijk, ik scheur wat af met m'n fietsje. En ik voel me wat meer een heuse inwoner van dit mooie land. Het komt met stukjes en beetjes. Ik doe echt mijn best maar stiekem mis ik Hongkong nog steeds...

Nou ja, dat komt ook wel weer goed. Zometeen eerst maar de keet schoonmaken hier, en vanmiddag, als het niet weer keihard regent, naar de enorme uitgebreide weekmarkt hier in het kloppend winkelhart van Midden Maas en Waal...7 kramen en een kerktoren!

1 comment:

Arlene said...

Niet zo vreemd dat je moet wennen en Hongkong een beetje mist. Van een wereldstad naar een dorp, maar komt vast wel goed !

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails