Wednesday, June 08, 2016

Zonnig weekend

Dit weekend hadden we helemaal voor ons alleen. Geen afspraken, geen visite. Chiel had mijn oude fiets nagekeken, de bandjes opgepompt en we waren van plan om naar Linn's huisje te gaan om daar een windscherm te plaatsen. Het dakterrasje is super maar als het waait zit je volop in de wind.


Rugzakje om, windscherm erin en op weg naar Boven Leeuwen. Het was prachtig weer! En het ritje over de dijk blijft altijd iets moois. Het water in de Waal stond/staat wel erg hoog maar dat kan ook niet anders als je hoort hoeveel wateroverlast er in het Zuiden en Duitsland is. Hoop alleen dat het niet hoger komt...

Het schermpje hangt ondertussen en we hebben kennis gemaakt met Sjaak, de verhuurder van het huisje van Linn. Hij hoorde gestommel op het dakterras en kwam gelijk even kijken. Hij wist dat Linn niet thuis was. Dat geeft wel een goed gevoel dat ze toch een beetje in de gaten wordt gehouden daar.

Nadat we de boel aan kant hadden stelde Chiel voor om naar Horssen te fietsen. Misschien kunnen we de fiets inruilen op een 'normale' fiets. Er zit daar een super fietsenwinkel. Mijn fiets is echt nog helemaal perfect maar boodschappen doen op de fiets lukt niet, het is een mountainbike. Plus dat zadel! Jemig. Ik kon goed merken dat ik al in geen tijden op een fiets had gezeten. We hebben heerlijk gefietst door de weilanden (op zadelpijn na dan) en eigenlijk sta je dan hier niet stil bij. Maar dat we zo samen bezig kunnen zijn hadden we 3 jaar geleden nooit gedacht!


En sins zaterdag ben ik dan de gelukkige eigenaar van een gewone fiets plus mand voorop! Nice! Proefritje gemaakt en ik ben helemaal blij! Een lekker breed en zacht zadel waar ik kilometers op kan rijden. Zaterdag brengen ze hem naar ons huis en mijn oude fiets heeft ondertussen een nieuw baasje gekregen, Ben!


Zondag hebben we een stukje autogereden. Kappie eraf, zonnetje op het bolletje en deze keer over de dijk bij de Maas. Chiel kan dan niet ophouden te praten over het Nederlandse landschap. Hoe mooi het is en hoe vlak het is en hoe ver je kan kijken. Dat klopt natuurlijk ook wel maar ik moet zeggen dat ik die wolkenkrabbers en de heuvels stiekem best mis.


's Middags hebben we de bbq aangestoken. Ik denk dat we dat deden met 90 procent van Nederland. Het was ook echt supermooi weer. Heerlijk gegeten, bakje koffie en daarna voldaan en rozig op de bank. Wat een heerlijk weekend!


1 comment:

Arlene said...

Heerlijk he zo genieten van het weer en lekker niets moeten! Fijn dat je nu! een goede fiets hebt

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails