Monday, August 22, 2016

Bella Italia

Daar was ik weer! Ik ben helemaal uitgerust, zon gebruind en 2 kilootjes zwaarder dan 2 weken geleden. Ik heb een heerlijke tijd gehad in Italië! Voor ons was dit ook de eerste keer sinds 12 jaar dat we een vakantie hadden van langer dan 5 dagen! In Hongkong langer op vakantie gaan was niet mogelijk.


Best vreemd om weer terug te zijn aan het Gardameer na zoveel jaren. Toen ik 4 jaar was, gingen we met z'n allen aan het Gardameer vakantie vieren. En niet alleen ons gezin dat bestond uit vader, moeder, ma Lou, plus 6 zussen en een broer maar vaak gingen tantes, ooms, buren en vrienden ook mee. Een stoet van 4 auto's of meer was toen heel normaal. Achteraf gezien gekkenwerk natuurlijk om met zo'n lange stoet te rijden maar toen draaiden we daar onze hand niet voor om. We hadden toen geen mobiele telefoons of TomTom's. Nee alles ging gepaard met het knipperen van de koplampen als iemand ineens naar de wc moest ergens op de autobahn en routekaarten van de ANWB. En de stoet werd jaren achtereen alleen maar langer. Zussen kregen vriendjes, broer kreeg een vriendin, de eerste kleinkinderen werden geboren, eigenlijk best gaaf!


Voor mij zal het zo'n 20 jaar geleden of misschien zelfs langer zijn geweest dat ik echt op de camping heb gestaan. Camping Bella Vista. We vonden het super daar. Achteraf gezien was en is het een camping van niks maar we vonden het geweldig. Ieder jaar kwamen zo'n beetje de zelfde mensen terug en dan stond je al te wachten! Je nam een duik in het ijskoude water en je was vervolgens het water niet meer uit te slaan. En dat tunneltje onder de weg door die je van de camping leidde naar het strand...als dat tunneltje eens kon praten, hihi.


Dit jaar zijn we met Lody geweest. Gezellig met z'n drietjes in de auto. We hebben rustig aan gedaan, een overnachting in zuid Duitsland en de volgende dag reden we naar onze bestemming aan het Gardameer. Geen camping dit keer maar lekker in een hotelletje. Kleine tegenvaller, wij dachten dat we in een dorpje stonden dicht bij de camping, maar helaas bleek dat dorpje een stuk verder te liggen.  (wat me gelijk doet denken aan die keer dat we naar Xiamen gingen en ik dacht dat we in Xian waren om naar de terracotta warriors te kijken) En de 'mountain view' van Lody's kamer was geen mountain view. Nee ze keek recht tegen een blinde muur van keien wat strikt genomen dan wel weer mountain view was. Maar goed, het was geweldig om daar te zijn. We hebben veel gezien en zijn op plekken geweest waar we al die jaren nog nooit waren geweest.


Na zo'n 6 dagen ruilden we ons hotelletje in voor een appartement die wel dicht bij de camping stond. Ook weer leuk maar ook weer een kleine tegenvaller. Weinig privacy in het appartement en buiten het appartement. En het zwembad waar we zo naar hadden uitgekeken, was qua temperatuur nog maar net ontdooit! Het was ongelofelijk koud! Maar we hebben genoten van alles!
Heerlijk gegeten, lekker geshopt, Martine met haar gezin ontmoet en samen gegeten, genoten van de zon en ons verkneukeld toen een enorme onweersbui over kwam en wij niet in een tentje zaten maar lekker droog in een appartement.


We zijn wel 2 dagen eerder terug gegaan naar huis. Zoals ik al zei was het voor ons de eerste vakantie die langer duurde dan 5 dagen.We hadden het eigenlijk wel gezien. Ook het gebrek aan privacy brak ons drieën wel op en daar kwam bij dat Chiel best veel last heeft gehad van zijn been. Alles daar is op een helling gebouwd dus voor hem was het extra hard werken.


Het was heerlijk. Maar de vakantie is voorbij. Chiel gaat morgen weer aan de slag en ik ga maar eens de toko hier opruimen.


2 comments:

Mickey said...

Ziet er echt heerlijk uit!
Gezellig dat je weer terug bent. OK, nu ga ik met vakantie, maar toch: gezellig! Hihi!
xxx

Arlene said...

Nou lekker uitrusten en vod het heel leuk dat jullie gisteren toch even op mijn verjaardag waren, heb de omslagdoek al ingewijd want het was wel een kille verjaardag!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails