Friday, August 05, 2016

Happy birthday Linn!


Alweer 30 jaar geleden op 2 augustus kwam Linn ter wereld. Binnen 2 uurtjes vanaf de eerste wee. Lekker snel nadat ze eerst 2 weken op zich liet wachten en ook nadat het vruchtwater 2 dagen eerder was gebroken. Het was in ieder geval een bevalling met verrassingen. Ze was de eerste van de familie die thuis ter wereld kwam. Onder andere omdat mijn vroedvrouw een black-out kreeg en niet meer wist wat ze moest doen. Godzijdank was Arlene er. Zij heeft toen de touwtjes in handen genomen. Maar een uur later lagen we toch in het ziekenhuis in Meppel. Het lag niet aan haar maar aan mij. De placenta vertikte het om geboren te worden. Dus hup ambulance in. 

Een week of 5 later zaten we opnieuw in het ziekenhuis. Linn bleek een darm invaginatie te hebben. Dat wil zeggen dat haar darmpjes binnenstebuiten gingen. Opnieuw hals over kop een operatie en 2 weken ziekenhuisopname. Ik weet nog dat de dokter uitlegde wat voor hechting ze zou krijgen. Ze gingen het plakken. Dat zou mooier worden en als ze dan later in een bikini zou zitten zou het litteken niet opvallen. Ik dacht toen nog, man doe die operatie en maak haar beter! Wat kan mij dat litteken schelen? En nu zijn we ineens 30 jaar verder! En wat ben ik blij dat die dokter daar toen over na heeft gedacht! 


Gisternacht hebben Chiel en ik, Linn en een vriendinnetje naar Schiphol gebracht. Ze zijn een lang weekend naar Valencia. De reis naar Schiphol ging super goed. Geen vertragingen, geen marechaussee, geen vervelende dingen. Om 4 uur vanmorgen waren wij weer thuis. 

Straks komt Lody om de laatste dingen te doen voor onze vakantie naar ItaliĆ«. Want zondag gaan we met z'n drietjes naar het Gardameer! Ik heb er zo'n zin in! 

1 comment:

Arlene said...

Nou die bevalling van jou zal ik nooit vergeten, die verloskundige was echt even de weg kwijt maar goed dat ik altijd zo'n eigengereide verpleegkundige was !

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails