Monday, August 29, 2016

Een nieuw familielid!

Sinds afgelopen zaterdag zijn we een nieuw familielid rijker! We hebben onze familie uitgebreid met een te schattig hondje, Tashi!
Tashi is een Shih Tzu. Een klein gezelschapshondje van Tibetaanse afkomst. Vandaar zijn naam Tibetaanse naam Ta-shi. Dat betekent 'brenger van geluk' en dat kunnen we best wel gebruiken. Hij is echt te schattig voor woorden en ik kan me nu al niet meer voorstellen dat we ooit zonder Tashi hebben geleefd.


Chiel en ik hebben er wel even over gedaan om een goed nest te vinden. Ik wilde perse een Shih Tzu en perse een puppy. Onze andere 2 honden die we ooit hebben gehad, Rex en Jimmy kwamen allebei uit het asiel en daar stonden we vierkant achter. Maar deze keer wilde ik het hondje van jongst af aan zelf opvoeden en groot zien worden.


Nou weten we dat deze gezelschapshondjes een beetje het slachtoffer zijn geworden van broodfokkers. Ze zijn populair en daar valt geld mee te verdienen. Dus we hebben alles maar dan ook alles geprobeerd om daar niet ten prooi aan te vallen. De Shih Tzu Club aangeschreven waar de erkende fokkers bij aangesloten zijn, mailtjes uitgestuurd, telefoontjes gepleegd maar telkens visten we achter het net. Zo'n nestje is gemiddeld 4 puppy's en steeds waren ze al weg. Ik werd er een beetje gedeprimeerd van. Ik was bijna in staat om dan toch naar een broodfokker te gaan... Ik had mijn kast al vol liggen met hondendingetjes en de naam al bedacht...


Maar vorige week, na het zoveelste mailtje kregen we ineens positief antwoord! In Zeeland was nog een reutje beschikbaar! En toen ging het snel!We maakten een afspraak om naar het hondje te kijken en lieten ons telefoonnummer achter. Van de week kreeg ik een telefoontje van de dame die een nestje had. Ze woont in Zeeland en wilde weten hoe laat we zouden komen. Toen pas hoorde ik dat Tashi net 12 weken oud was geworden. Hij had ook alle inentingen gekregen en eigenlijk zouden we hem gelijk mogen meenemen als Tasi ons en wij Tashi wel zagen zitten. En dat scheelt een extra ritje naar Zeeland!

Dus afgelopen zaterdag stapten we in de auto. Chiel, Yvon en ik. Yvon is zelf fokker en weet waar ze naar moet kijken om zeker te zijn dat het geen broodfokker is. Ze had tegen ons al gezegd waar je een goede fokker aan kan herkennen en toen we aankwamen konden we de punten 1 voor 1 afstrepen!


Tashi zat samen met zijn broertje in de tuin. Zijn broer was veel groter en ondeugender en ik maakte me eerst een beetje zorgen of alles wel goed was met Tashi maar al snel bleek dat hij gewoon moe was van het spelen en effe geen zin had. Alle papieren werden in orde gemaakt en getekend. Ja deze kleine hond heeft zelfs een stamboom. Vandaar zijn officiƫle naam ... Arka Tsin Fatinat Al Sjark! Ook werd er een enorme tas ingepakt voor Tashi. We kregen voer mee, 2 zachte kleedjes, speelgoed, knuffels, riempjes, een tuigje, hondensnoepjes echt te veel om op te noemen!

Nadat we uitgebreid hadden gepraat werd het tijd om naar huis te gaan met Tashi! Ik was een beetje huiverig voor de terugweg. Ik bedoel, we hadden een vervoersbox mee, een tas vol met van alles, maar ik zag het al voor me. De hele weg van Zeeland naar Druten met een piepende en blaffende pup, maar nee. Hij ging liggen en slapen en snurken (!) en werd pas in Druten weer wakker!


En dan heb je ineens weer een baby in huis! Hij volgt me overal heen. Is speels en ondeugend maar ook heel lief en aanhankelijk. 's Avonds als we gaan slapen ligt hij in de bench en lig ik nu nog op de bank ernaast. Zindelijksheidtraining (en het gaat goed!) en piepkleine brokjes en speelgoed overal in de kamer en in de tuin!


Gisteren hebben we zelfs een stukje gefietst en zat hij in het mandje voorop. Ook heeft hij kennis gemaakt met de kids en Sammie en de hondjes uit de buurt. Hij is echt nergens bang voor! En vanmorgen heb ik gestofzuigd en gedweild en hij gaf geen kik. Zat natuurlijk wel bovenop de mop maar bang was hij niet!

Super is het. Echt super!

1 comment:

Arlene said...

Wat fijn dat het allemaal zo goed gaat en ja je hebt even je handen vol aan zo'n puppy maar het is ook heel erg leuk!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails