Wednesday, May 18, 2005

Effe 'n stukkie lopen...

Afgelopen weekend wilden Chiel en ik naar het Bunfestival op Cheung Chau gaan. Paul, collega van Chiel, hadden we ook warm gemaakt voor dit spektakel en na wat telefoontjes heen en weer, was er afgesproken elkaar te ontmoeten voor de metro-uitgang bij het kowloon hotel. Dachten we....
Wij stonden dus keurig te wachten, maar wie we ook zagen, geen Paul. Het bleek dat Paul dus bij een van de honderd andere uitgangen van de metro stond te wachten en zelfs al een bakje noedels naar binnen had gewerkt tijdens het doden van de tijd!
Maar goed, nadat we elkaar toch ontmoet hadden, natuurlijk eerst koffie bij Starbucks en toen op naar de ferry. Het weer was goed, warm 30 graden en klam, maar het zonnetje scheen volop. Toen we bij de ferry aankwamen, zagen we dat er een hele politiemacht stond plus camera's (ik dacht nog:"dus zo voelt het als je naar een voetbalwedstrijd Utrecht-DenHaag gaat") en grote hoeveelheden dranghekken. "Hmmmm...ik weet niet, misschien toch wel erg druk op dat kleine eilandje". Dus het plan werd gewijzigd. Eerst naar Lamma-eiland en vandaar naar Cheung Chau.
Bij aankomst op Lamma, (mijn benen zijn zeker geen zee-benen want ik was weer zeeziek!)
natuurlijk eerst iets kouds gedronken en toen door het dorpje gelopen richting de andere ferry-pier om daar weer de boot op te gaan.
Het was echt waanzinnig mooi! Een beetje hippie-eiland. Iedereen is erg relaxed en laid-back. We kwamen langs het strand, langs prachtige vergezichten, echte bananen-bomen met bananen eraan en voordat we het wisten begon het pad serieus omhoog te gaan.
Het was vermoeidend maar de trip meer dan waard. We liepen langs tunnels in de bergen die gebruikt waren in de tweede wereldoorlog toen Japan het eiland had bezet. Hier verborgen de bewoners zich.
Ik heb de blaren op de voeten zitten die ik nu nog voel, maar het was echt prachtig. Aan het eind van de trip hebben we heerlijk sea-food gegeten bij het Rainbow Restaurant, aan de waterkant. Supergrote garnalen, vis, clams en nog veel meer! (Ik heb nog aan Andy gedacht die helemaal gek is op vis!) En toen weer op de ferry. En het Bunfestival, dat hebben we maar laten zitten, want door de warmte en het klimmen waren we echt op. Maar goed, dat hebben jullie wel gezien op de foto's.

1 comment:

Anonymous said...

Hoi Ans, wat zien jullie veel mooie dingen!
Maar ik merk het al wij zullen maar niet teveel gaan varen straks want w.s. staan we dan naast elkaar te k..... aan de railing!
He tot mails, Arlene

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails