Wednesday, May 04, 2005

Singapore

Wij hebben koninginnedag gevierd in Singapore. Het was in 1 woord geweldig! Wat een stad is dat zeg!

Wij hadden van verschillende mensen gehoord dat Singapore, steriel, saai, te schoon en zo was. Dus je gaat toch met een bepaalde verwachting er naar toe. Misschien komt het omdat Pim en Shumin ons het een en ander van Singapore hebben laten zien, of omdat wij zooooo toe waren aan vakantie, maar wij vonden het een super stad.

Dat het te schoon zou zijn ( geen kauwgum, verboden te roken en zo) hebben wij niet ontdekt. Het was wel netjes en schoon maar ik moet zeggen dat er meer op straat lag dan in Hongkong, en dat je op meer plaatsen mag roken dan in Hongkong. Eigenlijk overal, behalve in overheidsgebouwen en in airco-restaurants is het verboden.

De verwachting die ik had van Bangkok en niet heb gevonden (veel koloniale gebouwen en huizen) vond ik in Singapore. Prachtige straten vol met dit soort huizen. Overal groen! Grote oude bomen en mooie tropische bloemen. De mensen zijn super aardig en service gericht zonder klef te zijn. Althans dat vonden wij.

Wij zijn kris kras door Singapore gelopen, hebben hele mooie wijken gezien en Pim heeft ons nog de uitgaans gebieden en de Holland village laten zien.
Ons hotel, het Marriott, stond op Orchade street en dat is DE winkelstraat. We zijn lekker wezen eten, zwemmen tussen de palmbomen, en wezen swingen op de leukste plaatsen en geshopt tot we gaar waren. En dat was niet zo moeilijk met temperaturen van 39 graden en de volle zon boven op je kale bolletje! Chiel zijn koppie is dus ook flink verbrand maar het was echt een super weekend!

1 comment:

Anonymous said...

Blij dat jullie ervan genoten hebben. Het was indedaad wel erg warm afgelopen weekend.

Je had nog wel even melding mogen maken van het geweldige utgaansleven in Singapore en de witte wijn:-)

Fijn dat jullie het leuk vonden bij 'ons' in Singapore!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails