Thursday, May 26, 2005

Op bezoek bij Pancy

Vandaag ben ik op bezoek geweest bij Pancy. Helemaal in Tung Chung. Sinds kort hebben Pancy en Ali daar een flat gekocht op de 55 verdieping (!).

Pancy is sinds vrijdag met zwangerschapsverlof en heeft nu dus tijd over. Eigenlijk verveelt ze zich mateloos dus zo nu en dan krijg ik een belletje van haar om samen iets leuks te gaan doen.

Eergisteren belde ze op omdat ze zo'n vreselijke zin had in een high-tea in het Royal Garden Hotel. Ach, ik wil me daar best voor opofferen en een hoogzwangere vrouw weiger je tenslotte niets, dus wij op stap. Heerlijke hapjes, van broodjes tot gevulde garnalen, tiramissu tot dim sum, dus je begrijpt dat het voor mij vreselijk afzien was.

En vandaag ging ik naar Tung Chung op Lantau Island. Vanaf haar ruime flat kan je de gehele airport zien. Vliegtuigen landen en stijgen op en een prachtig uitzicht over het water. Beneden zijn ze nog volop bezig met bouwen van het kunstmatige strand dat aangelegd wordt voor de bewoners! Ach er is al wel een indoor en outdoor swimmingpool, sauna's, volledige speeltuinen en voetbal- en basketbalvelden, maar een heus strand dat was er nog niet. Das nog eens even iets anders dan een kapotte schommel vol met hangjeugd.

We zijn ook op Discovery Bay geweest en hebben daar lekker gegeten. Ik was er nog nooit geweest maar dat DB lijkt wel een vakantie resort. Supermooi, veel groen, geen lawaai, lekker strand, en ongelovelijk veel kindertjes (ze noemen het ook wel Delivery Bay) en uitzicht op Disney Land.

Terwijl ik er was, belde de dokter Pancy op, dat de baby a.s. dinsdag geboren zal worden om 8 uur 's ochtends. Na een hoop heen en weer gebel tussen haar man en moeder (man moet vrijnemen en moeder kreeg opdracht om uit te zoeken of de tijd wel "goed" was. Volgens de chinese cultuur is de tijd van belang voor het geluk en leven van de baby) ging Pancy akkoord. Haar dochter zal dus a.s. dinsdag geboren worden.

1 comment:

Anonymous said...

Klinkt weer heel vervelend en zwaar allemaal, hoor!
Lijkt me trouwens wel raar, om nu al te weten dat komende dinsdag om 8 uur je dochter geboren wordt...
Groetjes uit een heet Druten, wat gelukkig maandag al weer over is, dan gaat het weer regenen met een graad of 16.....

Liefs, Yvon

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails