Monday, April 27, 2015

Volle week

Zo. Ik heb nu even tijd om een update te schrijven.Eerst even het allerbelangrijkste van de afgelopen week.
Chiel kan met veel inspanning en concentratie, zijn linker been 'normaler' gebruiken! Als wij lopen zijn onze knieĆ«n, zonder dat we het door hebben, licht gebogen zodat je knie niet op slot springt. Voor Chiel was het de enige manier om te kunnen lopen. Knie op slot, zodat hij niet door zijn knie zou zakken omdat er nog niet genoeg kracht inzat. Dat was ook een van de dingen die hij met fysio trainde.  Sinds deze week, kan hij met zijn knie licht gebogen, stapjes zetten zonder stok! Hij wordt steeds sterker, zijn been is minder dun en we zien spiertjes bewegen rond zijn knie!En dan is Mickey natuurlijk in HK. Super gezellig is het weer!

We zijn naar Tai O geweest. Met de boot naar Mui Wo, dan de bus in naar Tai O, gewandeld door het dorpje, geluncht bij het Heritage hotel aan het eind van de pier, bootje gepakt het water op en geen enkel teken van leven gezien van de roze dolfijnen :-( met de taxi naar Tung Chung en toen weer naar huis. Een vole drukke gezellige dag.Ook zijn we over de marktjes in Mongkok gelopen, hebben we Shanghai street aangedaan om naar kookspulletjes te kijken, tempeltje bezocht om wierook te branden voor Andy en Louky,


dimsum gegeten, Hollywood road over gelopen op zoek naar oude Chinese posters, en High Tea gehad in het hoogste hotel van Hong Kong, het Ritz Carlton!Natuurlijk elke avond lekker gegeten in de tentjes die Mickey zo lekker vind (wij ook hoor!) En afgelopen zondag hebben we kroketten gemaakt. Mickey had nog een recept om gezonde frikadellen te maken en ze wilde dat recept proberen. Het leek een beetje raar recept maar echt mensen, het was waanzinnig lekker! Zoete aardappel gepureerd, havervlokken-meel, en kippen gehakt. Kruiden erbij, rolletjes draaien en bakken. Echt heel erg lekker!


Zondagmorgen/nacht hebben Chiel en ik weer gefietst en gelopen op de boulevard. Het was 5 uur in de ochtend toen we al op de boulevard stonden! Enige tijd beschikbaar voor Chiel om te kunnen fietsen omdat je... 1) niet mag fietsen op de boulevard dus we moeten een tijd uitzoeken dat je niemand in de weg zit... 2) omdat om 6 uur 's ochtends de bussen met Chinese toeristen al rondlopen op de boulevard en Chiel, (eigenlijk niemand!) die mensen kan ontwijken omdat het net ongeleide projectielen zijn die kris kras over de boulevard lopen.


Straks gaan we lekker sushi eten, dan laat ik haar alleen voor de middag. Vanmiddag gaan Chiel en ik weer naar het ziekenhuis. Bloed prikken en een echo van zijn nieren moet er gemaakt worden. Daarna gaan we eten met Mark en Wytske bij het Vegetarische restaurant in Yau Ma Tei. Kan ik me nu al op verheugen ;-)

Morgen gaat Chiel naar Shenzhen voor 2 dagen en morgen avond vertrekt Mickey weer naar Vancouver.


1 comment:

Simone said...

Hmmm, hebben wij daar toen ook gegeten??? Nou in elk geval zal het wel weer heerlijk smaken....

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails