Tuesday, October 20, 2015

Simone en Ron deel 3

Of we ook boffen met het weer! Het is zalig. Rond de 30 graden, een hele lage luchtvochtigheid en altijd een zonnetje! Perfect weer dus om via Central naar Stanley Market af te reizen.


Stanley ligt helemaal aan de andere kant van het eiland. Nog niet verbonden met het metro netwerk maar wel goed te bereizen met taxi of bus. Wij kozen om eerst met de ferry naar de overkant te gaan. Vandaar de elevated pathways te pakken naar de esculators die je helemaal tot in mid-levels kunnen brengen.

Halverwege SoHo (south of Hollywoodroad) hebben we geluncht bij de Drunken Duck. Heel leuk restaurantje met allemaal gerechtjes waar eend in verwerkt is.


Daar liepen we door naar de tempel, hebben natuurlijk wierookstokjes gebrand, een bezoekje gebracht aan de antiekmarkt, onze neuzen laten doorbranden door het specerijenwinkeltje met zakken vol peper, nog wat gelopen naar beneden om vervolgens de taxi te pakken naar Stanley.


Daar zijn we eerst begonnen met een sanitaire stop in The Smuglers Inn. Klein barretje met uitzicht over de Zuid Chinese Zee. Natuurlijk de markt over gelopen en het nodige ingekocht, gekeken bij het Murray House waar ineens een H&M in zit, over de pier gelopen waar Lody ooit haar trouwring in het water heeft gegooid met bijbehorende vervloekingen, we zagen wel iets schitteren in het water maar dat bleek een klein blowvisje te zijn ;-), gekeken bij de football academy waar kleine meisjes en jongetjes voetballes kregen van 2 Afrikaanse jongens, romantische foto's gemaakt van Simone en Ron op een rots, nog een drankje genomen en toen de taxi weer in huis. Deze keer ging de taxi over Tai Tam water reservoir dus we hebben het hele eiland rond gereden.


Ze hebben allebei genoten. En Ron helemaal! Hij vond het zelfs niet erg om als pak ezel gebruikt te worden!


Gisteravond hebben we met z'n allen gegeten bij de Vietnamees en vandaag gaan we naar mijn grote vriend. The Big Budha!

Morgen is Chiel een dagje vrij dus dat is helemaal leuk!

2 comments:

Arlene said...

Leuk om het allemaal te lezen en het komt ook allemaal zo bekend voor!
Veel plezier bij Big Budha !!
PS Ans ik heb eindelijk mijn blog weer eens ge-update!

miss honeybee said...

Ik ga 'm morgen lezen!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails