Saturday, October 24, 2015

Simone en Ron deel 5

En toen kwam alles tot een full stop!

Na ons bootreisje naar Lamma, hadden we nog steeds dingen staan op het verlanglijstje om te zien. Ron wilde graag naar de Peak, Simone graag naar Shanghaistreet en misschien nog naar de Wong Tai Sin Tempel.


Donderdagmorgen stond Ron in de woonkamer (wij waren al vroeg op omdat Chiel weer aan het werk moest) en vroeg hij of we een thermometer hadden. Nee, helaas. Ik denk dat wij de laatste 30 jaar geen thermometer gebruikt hebben. Dat vroeg hij omdat Simone nogal had gegloeid die nacht. Hij naar de Watsen bij ons beneden, kocht een thermometer en Citrosan en kwam weer boven.

De eerste keer dat Simone haar temp had gecontroleerd was het 37.8 dus niet echt koorts. Ze probeerde erbij te blijven maar haar ogen vielen steeds dicht, had nergens zin in en was gewoon gammel. Zij ging slapen op de bank en Ron en ik besloten om eerst de monteur van de airco af te wachten. Hij zou om 10.00 hier zijn. Natuurlijk was de man stipt op tijd en het was toch niet zo simpel als dat wij dachten. Hij kon de airco niet maken. Er moest nog een monteur komen en helaas voor Simone en Ron, nog steeds geen koele kamer om te slapen. Er werd een nieuwe afspraak gemaakt voor vrijdagmiddag 14.00 uur.


Nadat de man was vertrokken en Simone weer op bed lag, zijn Ron en ik boodschappen gaan doen in Wampoa. Het buurtje iets verder op. Het leek ons een goed plan om lekker thuis te eten 's avonds nu Simone een beetje ziek was. Spaghetti werd het. Die avond voelde Simone zich nog steeds niet lekker en de koorts werd nu hoger. Eerst maar slapen. Wie weet is het met een dagje voorbij...


Niet dus. De volgende morgen had Simone 39 graden koorts maar ze voelde zich wel beter. Haar ogen keken ietsjes helderder maar zin in iets had ze nog steeds niet. In gezamelijk overleg besloten we i.p.v. de Peak naar de ICC- toren te gaan. Zo kon Ron toch nog HK van bovenaf zien en waren we ook redelijk snel weer thuis.


En het blijft altijd mooi om HK zo te zien liggen. Vanaf de 100ste verdieping heb je normaal gesproken een 360 graden uitzicht. Behalve vandaag. Er was een feestje georganiseerd aan 2 kantren van de toren dus wij konden ook maar 2 kanten uitzicht bewonderen. Gelukkig was ook het kaartje halve prijs dus wij de lift in. In 1 minuut sta je op de 100ste verdieping!


We hebben kalm aan gedaan. Alles bekeken en bewonderd, een kopje koffie genomen en enorm genoten van de stilte toen de 3 bussen vol met mainland Chineze toeristen weer de lift naar beneden hadden genomen. Tjonge wat kunnen die mensen een lawaai maken.


Daarna hebben we nog een rondje winkelcentrem gelopen, geluncht bij een dimsum tent en daarna weer naar huis en Simone. Ze voelde zich nog beroerder en had rode koontjes van de koorts.
Ook stond de man van de airco 's middags weer voor de deur samen met een andere monteur. Ook hij keek het apparaat na en ook hij kwam tot de conclusie: kapot! Ze komen nu maandagmiddag weer terug.


Wij zijn lekker bij Simone gebleven en Ron heeft nog een stukje op de hometrainer gefietst. Super goed! 's Avonds leek ze iets op te knappen dus ze wilde mee eten bij de Thai. Nou ja eten, een half bakkie droge rijst werd het...

Vannacht was de koorts hoger geworden en vanmorgen hebben we gebeld met een dokter. We konden langs komen om half 1. Met z'n viertjes gingen we op weg. De dokter was gevestigd in Harbour City op de 12de verdieping. Zo zie je nog eens wat!


De dokter zag het al toen ze binnen zwalkte. Koorts, hoofdpijn, spierpijn. Te veel gedaan, oververmoeid en weinig afweer. Haar amandelen zijn ontstoken en we hebben een zak vol met medicijnen mee gekregen. Want maandagavond gaan ze vliegen naar Bangkok dus ze moet wel wat opgeknapt zijn. Volgens de dokter komt het helemaal goed en daar vertrouwen we dan maar op.

Ze ligt op bed, heeft congee (rijstepap) gegeten op doktersadvies, dus ze kan mij niet slaan als ze het niet te eten vind :-) en de eerste medicijnen zijn ingenomen. Ben wel blij dat ze geen dengue fever of zo heeft opgelopen, en dat het maar ontstoken amandelen zijn.
Vanavond thuis een happie eten.

2 comments:

Arlene said...

Ach gossie,gelukkig hebben jullie tussendoor nog wat kunnen doen, je moet wel flink ziek zijn om congee te eten Simone !
Kalm aan dit weekend en knap lekker op!

Simone said...

Was niet ziek genoeg om het hele bakje leeg te eten Arlene....maar doktersvoorschrift en Ans en Ron die er op toe kijken.....pfffff

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails