Monday, July 18, 2016

Hongkong, dag 1

Afgelopen vrijdag zijn we vertrokken naar Hongkong. Lody heeft ons weg gebracht naar Schiphol. Het liep anders dan verwacht want ipv met Lody een hapje eten op Schiphol, stonden we in een lange rij te wachten om in te checken. Jemig 5 kwartier, daarna bij douane nog 20 minuten, nog een stuk lopen naar de gate en toen we aankwamen waren ze al met boarden begonnen. Gelukkig is Lody nog bij Simone langs gegaan...


Enfin, de vlucht van Amsterdam naar Dubai verliep snel en zonder problemen. We moesten daar 4 uur wachten voordat we door konden vliegen. Chiel heeft nog vrienden gemaakt en zijn schouder te leven aangeboden voor een dame die gecharmeerd was van hem. 


Toen door naar HK. Helaas hebben we een uur in het vliegtuig gewacht voordat we van de gate werden afgeduwd. Waarom weet niemand maar balen is het wel. Ipv om 22.00 uur op HK aan te komen werd het nu 23.00. Daar nog een uur gewacht op de koffers en om 1 uur snachts liepen we pas ons hotel in! Gaar waren we. Pff. Ik bedoel, fijn dat we er zijn maar dat vliegen is echt bagger. 


Het hotel is echt leuk. Klein maar fijn boutique hotelletje.  Plus Nederlands management! En dat allemaal in ons oude wijkje. Heerlijk! De kamer is gaaf ingericht. Industrial zoals ze dat noemen. Er staat niets in wat je niet gebruikt en daardoor is de ruimte optimaal benut. En het bed ligt heerlijk! Op de 3de verdieping is de lobby met een buitenterras waar je een sigaretje mag roken, koffie in de lobby is gratis en het ontbijt, zoals ze het zelf noemen 'a simple breakfast' is ook gratis. Keuze uit koffie, jus, zelfgebakken mini broodjes, melk plus müsli en fruit. Perfect! 


We hebben bij aankomst eerst maar een wijntje genomen en ons weer een beetje vertrouwd gemaakt met de natte kleffe hitte. We hadden allebei zoiets van ' o ja. Zo was het ook weer!' 


De volgende dag zijn Chiel en ik eerst maar een rondje gaan lopen. Alsof we nooit weg geweest waren. Zelfde luchtjes, zelfde mensen en bliedverziekend heet! Boodschapjes gedaan bij de supermarkt en daarna deng deng noodles gegeten. Heer-lijk! 
Om 5 uur naar Jesse en Mabel gelopen waar we met Jos, dus het oude clubje, heerlijk hebben gegeten! In ons oude huis, op ons oude terras. Zo leuk! 


Op tijd terug naar hotel en daarna wakker gelegen tot half 4 's nachts. Jetlag. O ja, dat is ook zo. Pff. 


2 comments:

Arlene said...

Leuk hotelletje hoor, geniet maar lekker enne wij genieten van eindelijk mooi zomerweer !!

Simone said...

Het is weer heerlijk "vertrouwd" jullie in HK te zien. Gezellig met dierbare vrienden en super lekker eten..... Bij de foto van de Deng Deng noodles liep spontaan het water in onze mond....Werk ze en have lots of fun!!!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails