Saturday, December 28, 2013

De kerstdagen

Eerste kerstdag begon vroeg. 

Chiel ging eerst een uurtje fietsen. Althans dat was zijn plan maar achteraf zat hij veel langer op de fiets. Gezellig naast de openhaard en tussen de kerstballen. 

Ik stond al vroeg in de keuken. Het kerstmenu van deze dag stond in het teken van azie. Een vriendinnetje van Linn  zou komen eten en zij heeft anderhalf jaar in Xiamen gewoond. Ze mist het chinese eten een beetje en vandaar kerst met een chinees tintje. 

De zalm, garnalen en eend stonden al een nachtje in de marinade. De kokosrijst stond klaar. De aubergine met pittige gehaktsaus moest ik nog maken net zoals de appelcrumble. Om 5 uur kwam iedereen binnen druppelen en om 6 uur zaten we aan tafel. Heel gezellig. Alleen Ben en Selena waren er niet bij. Zij gingen naar de moeder van Selena. 

En zoals altijd ben ik dan bang dat ik niet genoeg te eten heb en zoals altijd blijkt het tegendeel waar te zijn. 

Tweede kerstdag begon met het branden van een kaarsje voor mam. 28 jaar geleden is het alweer dat ze plots overleed. 


Daarna werd het tijd om de kalkoen en de oven met elkaar kennis te laten maken. Deze kalkoen is besteld via kerstkalkoen.nl en werd bij Lody bezorgd. Omdat je online kan kiezen of je hem gevuld of niet wil hebben en je kan het gewicht bepalen. We hebben een flinke jongen besteld (10.2 kg)  en hij heeft 5 uur in de oven gestaan. En echt, dit was de beste, malste en lekkerste kalkoen die we ooit op tafel hebben gehad! Een echte aanrader voor volgend jaar! 


We hebben met z'n allen heerlijk gegeten, gedronken en gelachen. Het was een super avond! 


Derde kerstdag gingen Remy en Rachida terug naar Utrecht. Zij hadden een avondje eten mey vrienden gepland en daarna zouden ze uitgaan. Leena bleef dus bij ons. Het begon een beetje roestig, het is alweer een tijdje geleden dat we in de kleine kindertjes zaten, maar Leena vond het geweldig. Vooral samen met opa aan het wandelrek vond ze super. Ze begon pas 2 weken geleden met kruipen maar nu loopt ze langs de tafel en ook het wandelrek! 


Leena is een hele makkelijke peuter, ze huilt bijna nooit en is gauw tevreden. Ik heb die nacht geen oog dicht gedaan. Ze lag naast me op de logeerkamer en bij elk geluidje zat ik rechtop in bed. Dat is mijn eigen schuld en niet die van Leena. Maar de avond er op toen Remy weer naast haar lag, ben ik als een blok in slaap gevallen. Kan me niet meer herinneren dat mijn hoofd het kussen raakte.  Ook kwamen de zussen van Chiel op bezoek. Ik heb ze opgehaald van station Tiel. 


Vandaag, zondag, zijn we naar Leiderdorp gegaan. Lekker bij Simone en Ron op de koffie. 

En nu zitten we samen in de pyama op de bank. Vol van de restjes Chinees en lekker opgekruld onder een dekentje. Vanavond hebben we niets. Iedereen is de deur uit en dat vinden we stiekem best even lekker. Bak koffie en het sport jaar overzicht. Heerlijk! 

Morgen komen Jos, Irma en Viggo op bezoek! 


1 comment:

Arlene said...

Je hebt in elk geval fijne dagen gehad en wat leuk he Ans weer zo'n kleintje in huis!Kan me helemaal voorstellen dat je slecht hebt geslapen ben zelf net zo als ik de babyfoon hier had van buren ging ik toch altijd een keer kijken!
Geniet nog lekker van alles!
XXX

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails