Monday, May 26, 2014

Zoeken

Van de week ben ik gaan rondkijken waar we straks met Remy, Rachida en Leena naar toe kunnen gaan als zij in september naar Hong Kong komen. We kunnen echt niet wachten tot ze hier zijn!

Het plan is om tijdens hun vakantie een kleine week ergens in Thailand op een strand te gaan zitten. Gewoon lekker aanlummelen en zandkastelen bouwen. Nou kan dat volgens mij niet echt moeilijk zijn om iets uit te zoeken maar we moeten met nogal wat dingetjes rekening houden.


  1. Niet te lang vliegen voor Chiel en voor Leena
  2. Makkelijk te begaan zijn en het liefst zonder te grote obstakels
  3. Het gezinnetje wil nog een weekje langer blijven dus als het kan niet te duur
  4. Er moet wel iets te doen zijn als Remy en Rachida met Leena willen rondlopen


En ineens dacht ik aan Andre en Lily! Andre (een Nederlander) en Lily (een Cambodjaanse) hebben wij voor het eerst ontmoet in Siem Raep toen we allemaal gingen hardlopen rond de Angor Wat. Hij had een leuk hotelletje, kostte geen drol, zat een groot zwembad bij en op de fiets of per toektoek zat je zo in het gezellige centrum.

Dat hotel hebben ze niet meer maar ze hebben wel een prachtig nieuw resort gebouwd in Battambang. Ik heb hun blog toentertijd gevolgd en je kon de vooruitgang zien per week. Het ziet er nu erg gaaf uit. Allemaal huisjes, vijver, zwembad, restaurantje, te schattig voor woorden. En het kost nog steeds 3 maal niets!

Ik heb kontakt gezocht met Lily en gisteravond heb ik een tijdje gewhatsapped met Andre. Heel gezellig. Maar helaas bleek ook aan het eind dat deze vakantie er voor ons voor nu nog even niet in zit. Battambang ligt ergens in het midden van Cambodja en er is geen vliegveld in de buurt. We hadden dus 2 opties. 1) Of vliegen van HK naar Bangkok, vandaar met een busje naar de grens en dan naar het resort. Rijtijd zo'n 6 uur. 2) Of vliegen naar Siem Raep en dan een busje in, rijtijd zo'n 3 uur. Dat gaat hem dus niet worden. Voor Chiel en voor Leena niet. Ik heb afgesproken dat we zeker daar nog eens heen gaan maar dat dit pas volgend jaar op z'n vroegst wordt. Het is niet anders.

Maar ik was wel diep onder de indruk van wat zij zo'n beetje gedaan hebben de afgelopen jaren! Zo hebben ze een reisbureau, een hotelletje, een onderneming waarbij je met jeeps de jungle in kan, zijn ze betrokken bij een weeshuis, een school, een restaurantje waar haar vader de boel draaiend houdt, een tandartspraktijk waarbij de zus van haar is betrokken, en het laatste is een 'pepperfarm'! Ze verbouwen nu ergens op een heuvel peper! Onvoorstelbaar. http://www.pinterest.com/cambodiantravel/pins/

Nou ja, we gaan weer verder met zoeken! Komt goed!

1 comment:

Arlene said...

Je bent in elk geval mooi op tijd aan het zoeken! XXX

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails