Friday, March 06, 2015

Veel gebeurt

Deze week leek het alsof we spijbelden. Maar 1 keer per week naar fysio moeten is ongekend! Met Eddy is er afgesproken dat Chiel thuis kracht trainingen blijft doen en dat we tijdens fysio zijn balans gaan oefenen. Eerst op de lokomat en daarna tussen de brug met gelijke leggers. Thuis is Chiel nonstop bezig met kracht oefeningen. Gewoon op de bank zitten gaat niet, hij staat steeds op en gaat zitten, staat met gebogen knieën zijn tanden te poetsen en loopt op kantoor zonder stok tussen de bureau's.

Oh en sinds deze week komt Chiel zelf naar boven als hij van werk terug komt! Normaal gesproken haal ik hem op als hij met de taxi voor het huis stopt, maar nu hoeft dat niet meer! Weer een stapje dichter bij 'normaal'!

De fiets halen is er nog niet van gekomen. Deze week is iedereen weer terug van vakantie en gaan ze er weer vol tegen aan. Hopelijk kunnen we morgenochtend de fiets gaan halen want in de middag komen onze Chinese vrienden op bezoek. We gaan Chiel's verjaardag vieren en het nieuwe jaar inwijden. We hebben dan een 'pot luck'. Iedereen neemt wat te eten mee.

Daarom heb ik gisteren een nieuw oventje gekocht. Mijn oude oven hield er woensdagavond mee op. Enorm balen maar niet onverwacht. De knoppen deden het niet meer en de laatste tijd ging het met bakken steeds mis.


Gisteren ging ik dus op zoek naar zo'n zelfde oventje. De kunst is dan vooral om in de buurt van ons huis te kijken want zo'n grote doos naar huis slepen is best een gedoe. Na heel wat winkels te hebben afgelopen kwam ik terecht bij de Wing On. Een soort van V&D. De oven die ik wilde hadden ze staan, maar het thuis bezorgen werd wat problematisch. Ze konden hem pas tussen 2 en 6 uur op zaterdag brengen en dat was veel te laat. Ik ga namelijk op verzoek een pavlova maken voor de pot luck.

Eerst maar weer naar huis en toen zag ik zo'n opvouw wagentje staan in de schuur. Met dat wagentje onder de arm opnieuw naar de Wing On, oventje gekocht, en de dame in de winkel heeft voor mij vakkundig de hele zaak aan elkaar geknoopt zodat ik lopend naar huis kon! Heb hem meteen uitgeprobeerd en wat een heerlijkheid, hij doet het fantastisch!


Deze week ging ook onze printer kapot die we thuis hebben staan. In eerste instantie denk je dan, jammer maar hoe vaak gebruik je zo'n ding nou. Maar door de week heen, merkten we allebei dat we zonder printer best onthand waren. Dus een nieuwe gekocht en geïnstalleerd.  Keurig op tijd voor Chiel's kadootje. Ik had aan Michael Voogd, mijn Amerikaanse achterneefje, die een eigen zaak heeft met de naam VoogDesign, gevraagd of hij een karikatuur wilde maken voor Chiel's verjaardag. Iets in de trant van superman, staand met een lege rolstoel en gebroken krukken. En voila! We zijn er heel erg blij mee. Nu nog inlijsten en aan de muur!


Ik ben er inmiddels ook achter waar ze in het gebouw nog steeds aan het boren en timmeren zijn. Ik bedoel, op een gegeven moment staat er toch niets meer wat nog te boren en te timmeren valt als je daar weken mee bezig bent? Gisteren zag ik dat ze achter de gevel, precies onder ons huis, bezig zijn met een nieuwe 'brandweer lift'. En dan moeten ze dus 4 betonnen vloeren door...

Ook zijn onze paspoorten weer voorzien van een Chinees visum. Onvoorstelbaar maar we mogen weer China in! Tijdens Chinees Nieuwjaar waren ze verlopen. Het duurt dan wel een weekje voordat je terug hebt (vandaar dat we deze week ook niet naar China zijn gegaan) maar vanaf volgende week zijn we weer in good ol' Shenzhen te vinden!

En dan het weer...bagger! Het regent al de hele week, dagen achtereen. 's Ochtends is het koud, 's middags plakt alles aan je lijf.

2 comments:

Mickey said...

Die karikatuur! Ge-wel-dig!
Xxx

Arlene said...

Zo weer lekker bezig geweest,fijn dat alles het weer doet!Mooi die karikatuur dat kan onze neef wel!XX

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails