Friday, March 13, 2015

Vrijdag de 13de

Voor velen een ongeluksdag maar voor ons de beste dag ooit! Precies 34 jaar geleden stapten we in het huwelijksbootje. 34 Jaar lief en leed. Meer lief dan leed trouwens en 3 prachtige kinderen zijn het resultaat.En dat allemaal ondanks de waarschuwingen van onze schooldirecteur, die het totaal niet zag zitten dat ik met die 'langharige jongen uit Den Haag' omging. Dat is vragen om moeilijkheden, zei hij.
Ik weet niet of de beste man nog op aarde is, maar het zal hem toch goed doen dat het lange haar al jaren verdwenen is en dat wij nog steeds een setje zijn!

Chiel kwam gisteravond weer thuis uit Shenzhen. 3 Hele dagen heeft hij daar alleen doorgebracht. Ik ben niet mee gegaan. Ik was druk met opruimen en schoonmaken hier thuis. En we proberen langzaam maar zeker het normale patroon weer op te pakken. Zo hoef ik ook niet meer 's avonds naar beneden te lopen als Chiel met de taxi thuiskomt van het werk. Eerder had hij toch een handje nodig voor het evenwicht. Het handje heeft hij niet meer nodig en dat voelt heerlijk!

Ik heb alle slaapkamers aangepakt. Het begon ermee dat ik van de week opnieuw op een vochtig kussen lag. Ons bed stond precies onder de airco. De airco is schoongemaakt en heeft waarschijnlijk toch nog 1 keer gelekt wat ik of Chiel niet hebben gezien. Resultaat; een klam bed en een nat kussen. Die nacht heb ik in mijn eentje gelogeerd in de logeerkamer.

Ik zat toen al te denken dat ik het bed toch maar eens moest verzetten. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er vreselijk tegen op zag. Onze slaapkamer is niet zo groot, dus zomaar verzetten is er niet bij. Er staan 2 joekels van kasten, tot aan de nok vol met kleren, ruimschoots in de weg. Ik ben vaak heen en weer gelopen naar de slaapkamer en in mijn hoofd een plan gemaakt. Dinsdag was het zover.

Het bed aan de kant geschoven, toen de kasten verschoven van rechts naar links. Een kast begaf het bijna dus toch maar alle kleren en schoenen eruit. Kast weer gemaakt (de achterwand knapte er uit), verschoven naar links. Alle kleren weer erin, volgende kast leeg gehaald en verschoven (ja een ezel...), alle kleren er weer in. Stofzuigen en dweilen. Raam lappen van binnen en buiten. Bed verschoven en 180 graden gedraaid; beetje bij beetje want hij stond steeds klem tussen 2 muren, opnieuw stofzuigen, kleed weer terug en alles weer in de kamer gezet. Pff. En het bed staat niet meer onder de airco!

Woensdag ben ik aan de sport en logeerkamer begonnen. Want toen ik in de logeerkamer lag, bedacht ik me zo, dat iedere gast best een claustrofobisch gevoel moet hebben gehad in dat ieniemini kamertje. En dat wilde ik dus veranderen.
Eerst de sportkamer leeg halen. De roeimachine, de fiets, de gewichten, de tv plus Wii spelcomputer loshalen. Stofzuigen en dweilen. Raam lappen van binnen en buiten. Linnenkast uitgezocht en de helft weg gegooid.
Toen logeerkamer leeg gehaald. Deze keer ook het bed uit elkaar gehaald want die kan anders het kamertje niet uit. Het bed stond echt klem tussen 2 muren. Stofzuigen, dweilen en de ramen gelapt van binnen en buiten.Bed naar nieuwe kamer gesleept en in elkaar gezet. Natuurlijk heb je dan 1 dolle schroef dus dat moet nog even door iemand worden nagekeken. Bed opgemaakt en nachtkastje weer terug.
One down, one to go!
Alle sportdingen naar nieuwe kamer. Alles aansluiten. Tv en Wii aangesloten en alle meuk opgeruimd.
Want in de gauwigheid staan er hier en daar vele plastic tasjes met dingen. Onnodige dingen die toen heel nodig bleken te zijn en waarvan ik me nu afvroeg waarom die dingen daar nog stonden!

Vuilnis weg gegooid en toen was het klaar! En het resultaat mag er zijn. Ik heb maar gelijk de bijkeuken en de ama-kamer aangepakt. Als ik dan toch bezig ben, dan maar gelijk goed.
4 comments:

Mickey said...

Holy....! Wat ben jij goed bezig! Je had natuurlijk ook 'ff' kunnen wachten tot ik kon helpen sjouwen straks. Maarja, als je zo'n bui hebt dan moet t ook! Ziet er superstrak uit!
Oh én gefeliciteerd natuurlijk! Xxxxx

Arlene said...

Tjonge zus had je het voorjaar in je hoofd? Maar goed gedaan hoor en heerlijk dat ook op het gebied van het gaan naar China nu voor jou wat lucht kan komen!

Simone said...

Krimmenelen, zeg!!! Met recht voorjaars schoonmaak!!! Ben het hier nu in een iets kalmere versie aan het doen....

Simone said...

Oh ja, gefeliciteerd met jullie jour de mariage!!! 34 x alweer!!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails