Tuesday, June 16, 2015

Fysio

Maandagmorgen 8.30 uur. Tijd voor fysio!  Opgetogen stapten we de taxi in. We waren beiden erg benieuwd of Eddy ook zou zien dat Chiel erg vooruit was gegaan. Alles bij elkaar had Chiel zo'n 8 weken geen fysio gehad. Eerst ging Eddy op cursus in de US en daarna vertrokken wij naar NL.

Bloeddruk werd gemeten en Eddy liep zijn puntenlijst af. Zoals onder andere been omhoog, hand wegduwen, op zijn knieen zitten, staan met de ogen dicht, en lopen zonder stok! Eddy was blij verrast. Alles was vooruit gegaan! En dat lopen zonder stok ging geweldig! Chiel liep zo'n 30 meter 'los'! Hij was naar de brug gelopen en daar werd gelijk begonnen met de oefeningen. Omdat het zo goed ging werd Eddy meteen op de proef gesteld. Hij moest steeds nieuwe oefeningen verzinnen. Chiel moest zonder schoenen lopen over instabiele ballonnen en proberen om zich niet vast te houden. Tot op dat moment kon Chiel niet op zijn sokken of blote voeten lopen. Hij heeft altijd zijn sportschoenen aan en als hij onder de douche wil, draagt hij crocs. Dit was een spannend moment! De eerste paar keer voelde het vreemd en was Chiel bang om te vallen maar snel ging het beter! Dat was zo gaaf om te zien! Na deze oefeningen wilde Eddy iets nieuws proberen. Er is een electro apparaatje in de handel wat vooral wordt gebruikt als je last hebt van een klapvoet. Maar omdat Chiel zijn linker onderbeen nog niet helemaal voelt, wist Eddy niet of Chiel hier baat bij zou hebben. De electroden werden opgeplakt, hij kreeg de band om zijn been, een zooltje werd in de schoen gedaan en na het afstellen moest Chiel rondjes lopen. Chiel veryelde later dat hij de schokjes op zijn been voelde maar dat hij eigenlijk niet goed wist of hij het in zijn voet voelde. Na een rondje of 10 mocht hij stoppen en vertelde Eddy dat hij volgende week de uitslag van het onderzoek zou klaar hebben. Yoehoe! We zijn benieuwd! 

Morgen gaat Chiel alleen weer naar China. Deze keer voor anderhalve dag. Hij moet op tijd terug zijn in HK vanwege vergaderingen. En ik ga lekker niets doen.  

1 comment:

Arlene said...

Gelukkig goede berichten over Chiel echt gaaf dat hij nog steeds vooruitgang boekt!En jij lekker 2 dagen uitrusten kan je goed gebruiken zusje!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails