Friday, June 26, 2015

Troost

Deze week zat ik er een beetje door heen.

...Ik voelde me alleen en heel ver weg van de familie. Was opstandig en zag in alles een probleem, huilde om alles en had geen puf om maar iets te doen. Ik mis mijn broer, mijn ouders en eigenlijk iedereen die ons ontvallen is. En de laatste dagen van Andy's leven bleven maar door mijn hoofd spoken. Ik keek jaloers naar gezinnen die voorbij liepen en slapen lukte ook al niet. Hooguit 3 uurtjes per nacht, in slaap vallen als de zon op komt en wakker worden als ik een vogel hoorde fluiten. Zelfs een slaap tabletje werkte niet. Ik had een half tabletje genomen maar slapen ho maar. Wel natuurlijk de hele dag met een hoofd vol watten lopen dus dat andere halve tabletje gelijk weg gegooid...

Zoals ik al zei, ik zat er een beetje doorheen.

Op het moment dat ik van plan was om met dingen te gaan gooien of die mongool uit te schelden die al 2 dagen aan het boren, slijpen en hakken is op onze gang, belde Simone op. Zo maar. Wat een geluk voor die man en wat een geluk voor Chiel die 2 dagen in China was. Samen aan de skype met een kopje koffie, ons hart luchten, samen huilen, samen lachen en elkaar troosten. Na ons 2 uur durend skype gesprek voelde ik me stukken beter!

Ik ruik echt de hele week al kippensoep. Waar ik ook ben in huis, ik ruik kippensoep. En niet de gewone kippensoep maar de Indische kippensoep, soto ayam. Ik had Chiel al gevraagd of hij misschien ook kippensoep rook maar nee. Hij zei alleen, 'hmm, dat zou lekker zijn, kippensoep!' En Simone zei, 'maak lekker kippensoep! Misschien wil iemand je wat vertellen, dat ze daar boven zin hebben in soto ayam!' Dus, ik besloot gisteren, dat ik vandaag soto ayam ging maken. Moest dan nog wel even een recept vinden want ik heb het van mijn leven nog nooit gemaakt. En het rare is dat ik vannacht gelijk beter heb geslapen.

Het recept was gevonden en vandaag na Chiel's fysio ben ik op stap gegaan om alle ingrediĆ«nten in huis te halen. Het was eenvoudig snel te maken en hij staat klaar. En hij smaakt precies zo als mam het maakte! Ben helemaal trots op mezelf. En ineens had ik 'm door...kippensoep staat gelijk aan troost! Als je ziek bent, je niet lekker voelt of gewoon effe een arm om je heen wil voelen, dan maak je of krijg je van je moeder huis gemaakte kippensoep! Dus behalve voor Chiel en mij, zal ik straks ook een kommetje opscheppen voor wie boven zin heeft in kippensoep. En dat het maar goed mag smaken. En lieve allemaal daar boven, de boodschap is door gekomen! 

4 comments:

Arlene said...

Och Ansje die Soto Ajam ..............ik weet dat Andy daar dol op was,heb het jaren geleden een keer voor hem gemaakt ! Wat fijn dat je met Simone zo lekker hebt kunnen kletsen en dat jullie elkaar al was het via Skype hebben kunnen troosten. Hoop dat het vanaf nu beter zal gaan al is het natuurlijk helemaal niet erg om een trieste of verdrietige dag te hebben, Andy is nog maar net van ons weg en echt Ans ik mis hem ook zo erg !

Simone said...

Hee lieffie, ben blij dat de soto zo goed is gelukt! Denk dat ze allemaal "boven"hebben gesmuld. Voel jij je al weer wat beter?? Zoals ik al zei...laat maar komen... Love you, sis xx

Simone said...

Hee lieffie, ben blij dat de soto zo goed is gelukt! Denk dat ze allemaal "boven"hebben gesmuld. Voel jij je al weer wat beter?? Zoals ik al zei...laat maar komen... Love you, sis xx

Fiona Teeuw said...

Geƫmotioneerd door je berichtje. Vast prettig om de reacties van je zussen te krijgen. Ver weg en toch dicht bij je.... Ik denk dat ik vanavond ook maar eens troost-soep serveer :-)

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails