Wednesday, July 01, 2015

1 Juli, handover day

Vandaag is het 'feest' in Hong Kong. In 1997 werd Hongkong na 156 jaar, door de Britten terug gegeven aan China. Iedereen heeft een vrije dag (...behalve dan die man van mij natuurlijk. Hij zit in China voor 2 dagen...) en overal in de stad worden feestelijkheden georganiseerd. Het plein voor ons huis is al om getoverd in een openlucht podium waar natuurlijk bandjes gaan optreden en toespraken worden gehouden. En natuurlijk krijgen we vuurwerk!

Ook wordt vanmiddag om 3 uur onder leiding van het Civil Human Rights Front, de jaarlijks terugkerende demonstratie gehouden in het Victoria Park in Causewaybay. Al 18 jaar lang demonstreren de Hongky's tegen de bemoeienis van China. En zeker na het afgelopen jaar waarbij de studentendemonstraties met harde hand uit elkaar werden geslagen, is de opkomst waarschijnlijk groter dan ooit. Ook wordt elk jaar een leus gescandeerd. Dit jaar is de leus: Build a Democratic Hongkong, Regain the future of our City. En alhoewel onze grote fearless leader CY Leung nergens bang voor is, heeft hij voor de zekerheid toch maar 3000 politieagenten op de been gebracht. Better save than sorry zal zijn leus zijn vandaag.

1 juli demonstratie in 2014

1 comment:

Arlene said...

Mooi vuurwerk gehad? Het is hier werkelijk ongekend heet ,we wilden graag mooi weer maar het is hier altijd hollen of stil staan ,om half acht vanmorgen al 24 * .

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails