Thursday, July 09, 2015

Tyfoon

We zitten in het tyfoon seizoen. Soms hebben we er helemaal geen last van en soms krijg je er een paar achter elkaar. Deze week verwachten we maar liefst 2 tyfoons!

Vandaag is het T3 geworden. Dat wil zeggen dat er een tyfoon aankomt op een afstand van 400km. Deze tyfoon, genaamd Linfa, wist eerst niet zo goed welke kant ze op zou gaan. Gisteren was ze nog aan het twijfelen en werd T1 afgeroepen. Vandaag is duidelijk dat ze in ieder geval de kant van HK opkomt en vandaar de T3. Echter verwachten ze vanmiddag of vanavond T8 te moeten afroepen en dan ligt alles weer stil. Geen school, geen werk, geen fysio. Ik hoop alleen dat Chiel dan al wel thuis is uit China. We merken er nu nog niets van. Geen wind, geen regen maar dat kan zo omslaan natuurlijk. Ik heb het terras vast opgeruimd en alles tyfoon klaar gemaakt.

En dan hebben we de volgende tyfoon, genaamd Chan-Hom, die eigenlijk hetzelfde pad heeft gevolgd als Linfa. Nu ziet het er nog naar uit dat Chan-Hom tussen Taiwan en Japan een pad volgt maar zeker is niets. Het zal wel los lopen. Ik ga lekker een appeltaart bakken!No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails