Monday, May 09, 2016

Zomer


Het is niet te geloven. Na tijden van regen, kou, sneeuw en hagel, is het weer omgeslagen en waren we (NL) zelfs het warmste land van Europa. Ik vond het heerlijk en we konden bijkomen en ons weer opwarmen. Natuurlijk slaat het weer om eind van de week, ik had ook niets anders verwacht, maar dit hebben we in ieder geval binnen!


Het was al warm op 4 mei en op 5 mei heeft iedereen in de zon kunnen genieten van vrijheidsfeesten en van de Giro d'Italia! Dat maakte het weer een beetje goed want op 27 april, Koningsdag, was het bitter koud. Ook hier in Druten was het heerlijk. Natuurlijk moesten er hamburgers op de bbq gelegd worden, heb ik de tuin kunnen doen en kwam Remy met de meisjes bij ons een nachtje logeren.


Selena was ook jarig het afgelopen weekend. Gezellig op bezoek en we konden lekker in de tuin zitten. Het ondergaande zonnetje zag er prachtig uit. Ik zie Chiel dan helemaal genieten van alles. Hij vind het geweldig om bij zijn bloed eigen kinderen op bezoek te kunnen gaan. We hebben dat enorm gemist de jaren dat we in HK woonden.


Oh ja, ik ben ook nog met Lody naar Rotterdam afgereisd afgelopen vrijdag. Ze wilde (en ik ook) de Markthal in Rotterdam wel eens zien. Ik had alleen nog maar plaatjes gezien op internet en het leek me zo leuk! Het is echt heel mooi gedaan. Vooral de kunst op de muren en plafond binnen in de markthal ziet er super uit! Het was alleen niet echt wat we hadden verwacht.


Je hebt heel veel kraampjes met delicatessen en dat ziet er allemaal geweldig uit maar wij hadden meer zoiets als de Haagse markt verwacht. Waarom we dat dachten weet ik niet eigenlijk. Wat ik wel super vond was de Oriƫntaalse supermarkt. We hebben daar flink wat tijd doorgebracht. Helaas kon ik niet alles meenemen wat ik wilde omdat de vriezer en koelkast het had begeven, maar toch, het was geweldig! En de dimsum in het restaurant is echt de moeite waard!


Wat minder leuk is dat onze koelkast het afgelopen woensdag heeft begeven. Natuurlijk zocht hij daar het warmste weekend voor uit. Als hij nou een weekje eerder niets meer had gedaan, dan had ik nog de spullen buiten kunnen zetten. Jammer maar helaas. Vanmiddag komt de monteur. We hadden ook nog de pech dat Hemelvaart er tussen zat en de vrijdag voor de meeste bedrijven een verplichte vrije dag was. Het weekend komen ze ook niet dus vandaag was de eerste mogelijkheid.


Ik heb enorm gebaald. Alles kon ik weg gooien. De inhoud van de vriezer plus de inhoud van de koelkast. Het was daarbinnen warmer dan buiten de koelkast. Maar voor je dat door hebt is de melk al veranderd in kaas, loopt de bakboter langs de deur naar beneden, en staan de yoghurt pakken bol. Een bbq met moederdag zat er dus niet in. Dan maar naar D'n Optie met Linn en Chiel. Ook leuk.

Vandaag is het stil in huis. De vakantie is voorbij.

1 comment:

Arlene said...

Lekker he dat warme weer ? Zo te zien is kleine Jasmijn dus weer opgeknapt en kon ze bij Oma logeren. Balen zeg van je koelkast en natuurlijk net op de warmste periode ever !!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails