Monday, May 02, 2016

Dames

Dame 1:
We zijn vrijdagavond gaan oppassen bij Sammie. Voor ons was dit de eerste keer na heeeeeel lang. Het was even wennen voor ons en zeker ook voor Sammie. Toen Chiel thuis kwam zijn we met 2 diepvries pizza's onder de arm naar ze toe gegaan. Ben en Selena wilden naar de film en om 6 uur vertrokken ze en Sammie lag heerlijk in haar bedje te ronken. Tot 5 over 6! Ze werd wakker, keek met grote ogen om zich heen en je zag haar denken 'Jij bent m'n moeder niet!'


Met Sammie op schoot hebben we de pizza's gegeten en met Sammie gespeeld. Ze had het best naar haar zin. Tot half 8. Ze moest eigenlijk een flesje hebben om 8 uur maar dat leek Sammie geen goed idee. 'Ik wil een fles. Nu.'

Om half 9 viel ze in slaap en zaten Chiel en ik voor pampus op de bank. Wauw. Dat is weer wennen hoor, zo'n kleintje. Dus eerst maar koffie. Konden we de knop niet vinden om het ding aan te zetten! Chiel ging gelijk googlelen en een kwartier later mochten we genieten van een wel verdiend kopje koffie. Sammie hebben we niet meer gehoord. Alleen dan lieve baby geluidjes die ze lachend in haar slaap slaakte.

Dame 2:
Jasmijn heeft ons allemaal flink laten schrikken. Donderdag kreeg ze koorts. Ze zijn naar de huisarts gegaan die ze gelijk doorstuurde naar het ziekenhuis. Al zo klein ( 4 weken)  koorts hebben klopt niet.
Ze werd onderzocht en er werd besloten bloed af te nemen. Dat lukte niet, 5 artsen hebben dat 3 kwartier lang geprobeerd. Kompleet met donkere kamer en blauw licht. Eindelijk vonden ze een adertje en ging ze aan een infuus. Ook de ruggeprik die ze wilden uitvoeren is niet gelukt...en toen werden we bang. Waarom ruggeprik? Hoezo?


Alles is op kweek gezet en Jasmijn en Rachida werden samen een paar dagen opgenomen. Ze vreesden voor een hersenvlies ontsteking. Godzijdank kwam zaterdag het verlossende woord. Ze heeft geen bacteriƫle ontsteking maar een virale ontsteking dus een hersenvlies ontsteking werd afgestreept. Pff... Zaterdagmiddag zijn ze weer naar huis gegaan omdat de koorts was gezakt en de antibiotica was aangeslagen maar ze wordt nog wel onder controle gehouden.

Dame 3:
Het onvoorstelbare is gebeurt. Linn wilde plantjes voor op haar balkon hebben! Dat wil zeggen dat ze zou gaan tuinieren en dat is iets waar ze tot op heden een pesthekel aan had! Samen met Lody en Linn ben ik naar Groentijk gegaan. We hebben plantjes gehaald (ook voor mezelf ) bakken gekocht en potgrond.

Daarna hebben we koffie gedronken in Leeuwen kompleet met schuimbol, heerlijk trouwens, en zijn we weer in het overvolle autootje van Lody gestapt naar huis.

Dame 4:
's Avonds zijn Chiel en ik naar het pittoreske Tiel afgereisd. We waren uitgenodigd door Lody om te eten bij, volgens haar, de beste spareribs in de omgeving. Nou dat wilden we wel eens proberen. En inderdaad. Ze heeft niets te veel gezegd. Het was echt za-lig!! Ze vielen van het bot. Het was veel en lekker!


Dame 5:
Gisteren kregen we bezoek van John en Hildegard. En ze hebben het liefste en kleinste hondje ter wereld. Google is haar naam. En ik ben helemaal verliefd op dat scheetje. Ze is zo klein dat ze onder de oven als een swiffer te keer ging. Dat is dus ook weer schoon! Het was super gezellig, we hebben lekker gegeten al zeg ik zelf en zelfs Chiel zat met die kleine op schoot!1 comment:

Arlene said...

Ach die kleine Jasmijn dat is schrikken, gelukkig is ze weer thuis, leuk al die dames met hun verhalen! Lekker klein hondje die Google !

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails