Sunday, October 30, 2005

Hiken

Vanmorgen vroeg opgestaan wat eigenlijk niet zo makkelijk ging omdat we gisteravond het afscheidsfeestje hadden van Yue. Eerst hotpotten en toen naar M1, een local pub. Hoop lawaai, weinig licht, harde muziek en overal promotie-dames van bier. Maar het was erg gezellig.

We zijn met de ferry vertrokken naar Discovery Bay waar we Pim, Shumin en Yue zouden ontmoeten. Vandaar ging de tocht naar Mui Wo op Lantau Island. Op dit eiland vind je de luchthaven en de Big Budha en we hebben hier ook de pink dolphins gezien van de zomer.

De tocht duurt ongeveer 1,5 uur voor profi's maar ik denk dat Yue en ik de boel gerekt hebben tot een uurtje of 2.
Het weer was heerlijk, niet te warm. Onderweg hebben we nog wat verse bananen gekocht bij de locals en toen ging het wat moeilijker. Het pad werd steeds steiler en er kwam geen einde aan. Pim gaf het tempo aan. Shumin verzekerde Yue en mij, dat we er bijna waren. "It's just around the corner!" Ja, ja dat kennen we.
Maar toen we eenmaal boven waren, was het uitzicht spectaculair en waren we allemaal erg trots op ons zelf!
Toen naar beneden. Ontelbare trappen moesten we af. En natuurlijk zijn alle treden gemaakt op het chinese voetje dus maatje 35. Probeer daar maar eens normaal van af te lopen met de europese schoenenmaat.

In Mui Wo hebben we naast de Ferrypier bij een restaurantje gegeten en toen weer op de ferry terug. Het was een heerlijke dag maar mijn kuiten zijn nu ietsjes stijf!

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails