Sunday, October 09, 2005

Langkawi. Weer terug van weg geweest!

Daar ben ik weer! We hebben een heerlijke week gehad in Maleisie. Ik ben helemaal relaxed. Nog meer relaxed kan gewoon weg niet want dan heb ik mijn laatste adem uitgeblazen. Zie hier het reisverslag!

Dag 1 Aankomst.

Het vliegtuig is geland. Eindelijk zijn we begonnen aan onze hard verdiende vakantie.
"Wat een schattig vliegveldje!", zegt Chiel. We lopen over het vliegveld naar de ingang van de gate. "Wacht effe, even een foto maken!", roep ik naar Chiel.
Bij de uitgang staan een handje vol mensen te wachten met bordjes waar de naam van het resort op staat.
"Ja daar staat die", zegt Chiel. Op het bordje staat Rebak Marina Resort. "Mrs & Mr Adriaan?", vraagt de man. "Yes", antwoordt Chiel. Zo ondertussen zijn we wel gewend aan alle verschillende namen die we hebben. Op Chiel zijn paspoort staan zijn namen voluit. Michiel Adriaan Honig, maar daar snappen de Aziaten niks van. "Welcome to Langkawi!"' lacht de man. "You follow me, Okay?"
We worden naar een taxibusje gestuurd en de man tilt onze koffers in de achterbak. Terwijl hij instapt begint hij voluit te praten over het weer, het resort en hoelang we blijven.
Hij doet mij denken aan een Jamaicaan met zijn zingerige stem. "I'll bring you to the Jetty. (veerboot) now you get the little boat. But the little boat is very fast!"' lacht hij.
Hij zet onze koffers in de boot en we krijgen een reddingsvest aan. "You have a good time okay? I see you later!"
We gaan er eens goed voor zitten. De kapitein stuurt handig met een enorme vaart in het pikkedonker, het bootje tussen golf brekers, bruggen en om rotspartijen heen.
Na 15 minuten komen we aan bij het resort. Bij de kade staat de staf al te wachten op ons. "Jemig, ik voel me net een VIP!", fluister ik in Chiel zijn oor.
We worden hartelijk verwelkomt door een mooie dame in maleisisch tenue. Na een hapje gegeten te hebben worden we in een golfkarretje rondgeleid over het resort. Bij alles wordt een uitleg gegeven en na elke zin komt steevast "...if you have any question or you need something, just pick up the phone en dial 1 our service centre!"
Dan gaat de deur open van onze Beach chalet! Precies wat ik verwacht had! Perfect!

wordt vervolgd...

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails