Friday, April 28, 2006

Kowloon Parc

Gisteren ben ik een uurtje naar het park gegaan. Lekker niets doen en genieten van de rust aan je oren. Het is heel vreemd maar als je daar bent hoor je niets wat iets verderop op straat gebeurt. Ik heb een beker Starbucks koffie meegenomen, een krantje en mijn fotocamera.

Ik ben de instellingen gaan uitproberen, groot diafragma, klein diafragma maar na een paar minuten kon ik niet meer nadenken. Dus op "automatisch" dan maar.

Er was een klasje met chineesjes aan het lunchen, omaatjes zaten lekker te genieten aan de waterkant en de duifjes pikten vers graszaad op.

Het valt mij altijd op dat de mensen hier in HongKong echt gebruik maken van alle fasciliteiten die ze geboden worden door de gemeente.
Ze zitten op de bankjes, spelen op het daarvoor bedoelde pleintje, genieten van de schildpadjes en de visjes, enz. Er wordt niets gesloopt en kapot gemaakt, geen graffiti gespoten en zelfs het snoeppapiertje wordt in de vuilinisbak gegooid.

Later op de dag kwam ik op het idee om maar eens gauw een soort van reportage te maken van de zwangere chinese vrouwen die hier rond lopen. Ik zag er een paar lopen en die zien er echt niet uit! Dat snap ik dus echt niet. Zolang ze nog "op de markt" zijn, zien de meesten er geweldig uit maar zo gauw er een baby komt trekken ze hobbezakken aan, doen niets meer aan het haar en zien er afgepeigerd uit. Ik heb begrepen van Pancy (trouwens zwanger van nummer 2!) dat er heel veel regels zijn waar een zwangere vrouw aan moet voldoen volgens de chinese cultuur.
Zo gauw ik de foto's heb, zal ik die regeltjes eens opschrijven!

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails