Friday, April 28, 2006




 Posted by Picasa



 Posted by Picasa

Kowloon Parc

Gisteren ben ik een uurtje naar het park gegaan. Lekker niets doen en genieten van de rust aan je oren. Het is heel vreemd maar als je daar bent hoor je niets wat iets verderop op straat gebeurt. Ik heb een beker Starbucks koffie meegenomen, een krantje en mijn fotocamera.

Ik ben de instellingen gaan uitproberen, groot diafragma, klein diafragma maar na een paar minuten kon ik niet meer nadenken. Dus op "automatisch" dan maar.

Er was een klasje met chineesjes aan het lunchen, omaatjes zaten lekker te genieten aan de waterkant en de duifjes pikten vers graszaad op.

Het valt mij altijd op dat de mensen hier in HongKong echt gebruik maken van alle fasciliteiten die ze geboden worden door de gemeente.
Ze zitten op de bankjes, spelen op het daarvoor bedoelde pleintje, genieten van de schildpadjes en de visjes, enz. Er wordt niets gesloopt en kapot gemaakt, geen graffiti gespoten en zelfs het snoeppapiertje wordt in de vuilinisbak gegooid.

Later op de dag kwam ik op het idee om maar eens gauw een soort van reportage te maken van de zwangere chinese vrouwen die hier rond lopen. Ik zag er een paar lopen en die zien er echt niet uit! Dat snap ik dus echt niet. Zolang ze nog "op de markt" zijn, zien de meesten er geweldig uit maar zo gauw er een baby komt trekken ze hobbezakken aan, doen niets meer aan het haar en zien er afgepeigerd uit. Ik heb begrepen van Pancy (trouwens zwanger van nummer 2!) dat er heel veel regels zijn waar een zwangere vrouw aan moet voldoen volgens de chinese cultuur.
Zo gauw ik de foto's heb, zal ik die regeltjes eens opschrijven!

Wednesday, April 26, 2006

OK, hier ben ik dan met mijn nieuwe haarkleur en kapsel. Ik voel me gewoon een chineesje met dat stijle haar. Ben erg benieuwd of me dat ook lukt als ik het zelf moet doen.
 Posted by Picasa

Tuesday, April 25, 2006

Kapper

Na zo'n 2 weken op de bank te hebben gelegen vond ik het wel tijd om eens naar de kapper te gaan. Altijd leuk om jezelf eens te verwennen.

Ik ben hier al 2 keer eerder naar de kapper geweest bij "IL COPO" maar dat kostte een godsvermogen. Irma en Jos waren naar de "STYLIST" geweest en dat was goed bevallen en stukken goedkoper! Dus ik de stoute schoenen aan en opweg naar de kapper.

Ik denk dat ik rond half elf naar binnen stapte en ik kwam er klokslag twee weer uit! Het was wel lachen. Er staan denk ik zo'n 10 kappers klaar om de klanten te ontvangen en in de hele kapsalon zaten 2 klanten!! Maar ik moet toegeven dat ze alle aandacht aan je geven. En als je als kapper niets te doen hebt dan ga je het haar van een collega wassen, of je kijkt naar een chinese soap, of je besteld je noodle soup en dan ga je uitgebreid eten. In dit geval zaten er aan beide kanten van mij 2 hippe chinesen MET permanent voluit te smakken!!

Ik wilde mijn haar laten verfen en highlights en een deep lock treatment (mijn haar is hier kurkdroog!) en knippen. Dan komt er een mannetje met een calculator om je te laten zien hoeveel het gaat kosten en dan mag jij weer afdingen! Grappig he? Hij begon bij 580 HKD en uiteindelijk heb ik 500 HKD betaald.

Kijk verfen duurt altijd lang en dat weet ik, maar het wassen duurt op zich al een half uur en je valt gelijk in slaap. Dat komt ook omdat je niet zo'n wasbakrand achter in je nek hebt maar je ligt languit en lekker zacht! Ik schrok wakker toen ik waterspetters in mijn gezicht kreeg! En dan het knippen. Mijn hemel, het lijkt wel of ze per haar knippen. Maar eerlijk is eerlijk, het zit weer prima!

Zoeklicht

Toen ik vanmorgen opstond en uit het raam keek, zag ik dit. Het eerste wat in mij opkwam was:" Hoi pa en ma, ik ben hier!"
Het was net of er een zoeklicht vanuit de hemel naar beneden scheen...
 Posted by Picasa

Monday, April 24, 2006

Hoezo een amerikaanse toerist? Posted by Picasa
Ik heb de hele dag al problemen met het weblog. Steeds als ik iets probeer te verzenden, lukt dat niet, duurt het eeuwen en krijg ik steeds niets nieuws op mijn blog. AAAAAAAAAHHHHHHHH....... Ik word niet goed!!!!

Diep in ademen en maar weer opnieuw proberen..."CROSS YOUR FINGERS"!

Sunday, April 23, 2006

Wij gaan 5 dagen naar Patongbeach in Phuket. Naar he?
 Posted by Picasa
Het zonnetje komt langzaam maar zeker door
 Posted by Picasa
Het is zondagmorgen 7 uur 's ochtends.
HongKong is nog in rust. Heel langzaam probeert het zonnetje door de laaghangende bewolking te komen en de gevels hier in Tsim Sha Tsui van een zacht gele gloed te voorzien. Het wordt weer 30 graden vandaag en de luchtvochtigheid staat op 85%. Lekker sticky dus.
De taxi's staan alweer klaar op Modyroad maar het lijkt nu of ze geen haast hebben om klanten te vinden. De meeste klanten liggen nog te slapen na een avondje stappen in Wanchai.

Ik heb net een pot koffie gezet en een croissantje in de toasteroven gelegd. Lekker.
Voor het eerst, sinds ik terug ben uit NL, heb ik geslapen tot 6 uur! Door de pijn in mijn been en rug slaap ik gemiddeld zo'n 2 uur achter elkaar. Ik kan dan niet in bed blijven liggen maar neem een warme douche, zet thee en ik probeer nog wat te slapen op de bank om Chiel niet wakker te maken. Ik was vandaag aangenaam verrast om te zien op de wekker dat het al 6 uur was. Ik heb ook heerlijk geslapen!

Straks gaan we naar de beurs. Jos staat op de beurs met zijn bedrijf en de produkten zien er heel gaaf uit. Ben heel benieuwd hoe ze er live uitzien. Er zijn ook klanten uit NL voor Chiel en die ontmoeten we ook daar.

Morgenavond gaat Chiel naar Shanghai en dan komt hij dinsdagavond weer terug. Hij is super druk met bezoeken en klanten begeleiden. De een is nog niet weg of de volgende staat alweer op het vliegveld. De hele volgende week staat alles volgepland. Daarna heeft China een week vrij. Labourday. Dan mag Chiel even bijkomen en na die week staat weer alles volgepland.

Wij hebben besloten om dat Labouday-weekje maar eens weg te gaan. Naar Phuket voor 5 dagen. Lekkerrrrr...

Wednesday, April 19, 2006

Hier zwommen ze nog met al hun vriendjes! Posted by Picasa

O ja

Was ik nog vergeten te schrijven over de visjes...

Wij zijn trots te kunnen mededelen dat onze pingpongballen voortaan als Dim en Sum door het leven gaan!

En nee Simone, ze zijn niet zwanger. Zo zien ze eruit.

"Vriendin"

Het was vandaag een mooie dag. Iets een briesje en de zon scheen volop. Rond de 30 graden dus echt terrasjes weer!

Met mijn been en rug gaat het iets beter dus ik ben maar even naar buiten gegaan. Het is zo zonde als je achter het raam op 27 hoog zit. Lekker bij Starbucks aan de koffie.

Toen ik aankwam schrok ik wel. Daar zat mijn grote "vriendin"! Help!

Ik moet even iets uitleggen denk ik. In de periode dat Arlene hier was, zaten we regelmatig bij Starbucks. Toen kwam er een vrouwtje aan slenteren en die ging gewoon bij ons aan tafel staan. Bemoeide zich overal mee. Ze zag er verwaarloosd uit, praatte met een dubbele tong en kwijlde ook nog. Brrr. Maar goed, we zijn de kwaadste niet dus als ze wat vroeg, gaven we antwoord. Toen begon ze over de kinderen te praten en ik denk dat ze gewoon om een praatje verlegen zat. Niet erg, maar sinds die tijd kom ik haar altijd tegen bij Starbucks! Ze vraagt alle aandacht op en van even lekker hangen met een bakje koffie komt helemaal niets. Dus als ik haar kan ontwijken dan doe ik dat gelijk!

Ze zag me al aankomen en ging er eens goed voor zitten. Ik zwaaide vriendelijk en liep(lees hinkte) gelijk de andere kant op. Nee, daar heb ik nu geen zin in. Dus in de taxi en dan maar naar de andere starbucks bij de ferry. Pff, daar kwam ik mooi van af.

Nee, het was een mooie dag vandaag!

Monday, April 17, 2006

En zo zat ik op mijn eigen feestje! Languit op de bank met het beentje omhoog. Posted by Picasa
Jazeker, het is onze Chiel samen met Paul

 Posted by Picasa



 Posted by Picasa

 Posted by Picasa
Chiel en Pim


 Posted by Picasa

Austin Powers

Afgelopen week op 8 april hebben Chiel en ik nog een feestje gehouden voor onze bruiloft met de vrienden hier in HK. Shumin vierde die dag ook haar verjaardag dus 2 vliegen in 1 klap, zal ik maar zeggen. Het thema was Austin Powers.

Het heeft er de hele tijd uitgezien dat ik niet op mijn eigen feestje kon komen maar het is dan toch nog gelukt. Het was kort maar heftig en ik heb erg gelachen om iedereen die uitermate hun best hadden gedaan om in de sfeer van Austin Powers zich te kleden.
Hier in HK is iedereen er gek op om zich te verkleden. Wel leuk om te zien en zeker als blijkt dat je niet de enige bent die voor gek loopt!

Kijk en huiver!

Sunday, April 16, 2006

De visjes!
Ze hebben hele kleine vinnetjes en het lijkt net of ze vliegen ipv zwemmen! Posted by Picasa
Jos aan de dimsum
Chiel aan de dimsum
Ans aan de dimsum
Irma aan de dimsum Posted by Picasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails