Saturday, October 29, 2011

Huisjes kijken, deel 2

We hebben eerst maar eens goed gekeken in ons huurcontract. We moeten 26 februari eruit. Achteraf hadden we misschien beter pas de jacht naar huizen kunnen openen in januari, maar ik ben ook wel blij dat er een aap van mijn schouders is. Ik kan nu zien waar we wel en waar we niet willen wonen en wat er te huur is voor ons budget.

Vanmiddag stond de afspraak met Sunny op het programma. Een veel te gladde Chinees met een Amerikaanse achtergrond. Fatale combi kan ik je melden. Luidruchtig, ongelooflijk met zich zelf ingenomen en een niet geheel betrouwbaar voorkomen. Maar goed, Sunny houdt kantoor net bij ons om de hoek en daarom waren we naar binnen gelopen. Nadat hij ons zijn gehele foto-bibliotheek op zijn Iphone had geshowd, mij wel 10 keer had verteld dat ik op zijn moeder leek en ons had overtuigd van zijn goede bedoelingen (waar we dus niet intrappen!) meldde hij ons dat hij voor vandaag een lijstje met potentiƫle huurhuisjes aan ons zou laten zien. En zo geschiede.

Om 2 uur stapten wij binnen. Sunny slijmde er gelijk op los. 'Oh mister Michael, you are a man of your words! Very honest! Very smart! Very nice! I'm so happy to see you mister Michael!' Ja, ja, ja, zo kan die wel weer. Laat eerst maar eens zien wat je hebt. We liepen achter hem aan naar buiten op weg naar huisje nummer 1 en 2.

Lokatie: Cameronroad. Kok Pah Mansion. 7 Hoog. Grootte: 650 square feet.
Gelegen boven het Charlie Brown Cafe in een gezellige winkelstraat en precies tegenover het Park Hotel. Gegarandeerde leuke avonden zouden dat gaan worden als hotelgasten zich voor het raam gaan ontkleden! Leuk huisje, goed gerenoveerd, 2 slaapkamers maar klein. De wasmachine plus koelkast zouden moeten staan voor de nooduitgang, omdat de keuken ienieminie is, wat volgens mij niet de bedoeling zou moeten zijn. Toch? Ook het douchen zou overdwars moeten. Recht onder de douchekop staan is te smal! We kunnen kiezen tussen 2 identieke maar in spiegelbeeld gelegen flatjes.


huisje nummer 3.
Lokatie: Kimberley street. Kim Lai Court. 3 Hoog. Grootte: 565 square feet.
Het kan dus nog kleiner! Tussen de bruidsjurken-winkels en tegenover de Welcome supermarkt. Ik zou zelfs een kabel kunnen spannen tussen mijn keukentje en de supermarkt! Ja, dit flatje heeft 2 slaapkamers, maar nee, naast je bed kan je niet lopen. Dat wordt springen vanaf de deur! En wat een keuken zou moeten zijn, is niet meer dan een plank voor de wokbrander. De badkamer is nog kleiner en ik begrijp ineens waarom de sauna's hier zo populair zijn! Je kan daar gewoon douchen zonder je ellebogen constant open te halen aan de muur!

 

huisje nummer 4.
Lokatie: Chatham Court. Creative Mansion. 16 Hoog. Grootte 650 square feet.
Hoe grappig zou dat zijn als we elke morgen naar Jesse konden zwaaien zodra hij zijn gordijntjes open doet! Want dat zou gebeuren omdat dit flatje recht tegenover zijn huisje staat. Behalve dat dit huisje te klein is, is het ook goor. Het beste zou zijn om deze flat helemaal leeg te trekken en geheel opnieuw op te bouwen. Dat de laatste huurder zijn vieze sokken en slippers nog door het huis heeft slingeren en dat een aangebroken bak noedelsoep nog op het aanrecht staat, helpt niet echt mee. Alles waar hij geen waarde aan hecht staat nog in het huisje. Bah.

 

huisje nummer 5
Lokatie: Austin road. Tai Chi Court. 11 Hoog. Grootte 1100 square feet.
Gelegen tegenover de Kowloon Cricket Club waar toevallig de Cricket Sixes aan de gang waren. Uitzicht geweldig. Je kan ver van je af kijken. Huisje is groot maar indeling erg onhandig. 3 Slaapkamers! Er was een mannetje bezig met de flat opknappen maar het keukentje en de 2 kleine badkamertjes zien er vreselijk uit. En laten die nou niet worden opgeknapt!

 

huisje nummer 6
Lokatie: Precies dezelfde als huisje nummer 5. Ook de grootte is 1100 square feet.
Dit huisje ligt aan de achterkant van de Tai Chi Court. Gevolg, geen uitzicht! Nou ja een blinde muur. Maar indeling is perfect. En eindelijk naar normale maatstaven gerenoveerd. 3 Slaapkamers waarvan eentje met een badkamer. Keuken is er eindelijk eentje met een min of meer normale maat. Ook hier lopen mannetjes rond die de flat aan het opknappen zijn. Hmm. Grootte ok. Indeling ok. Uitzicht blinde muur. Weinig licht.

 

Nou hier blijkt wel uit dat je altijd concessies moet doen. Het is vaak of het een of het ander. Maar het een en het ander is eigenlijk niet te vinden. Maar wie weet vinden we die morgen. Om 3 uur hebben we dan een afspraak met Joyce die bij een andere makelaar werkt.

Daarvoor gaan we eerst bij Joke op kraambezoek. Dochtertje Lexie is geboren! En na de huisjes kijken mogen we gelijk met klanten op stap die 's middags aankomen. Het belooft weer een druk weekend te worden!

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails