Friday, August 29, 2014

Balance Master

En toen was er weer een week voorbij.

De afgelopen week heb ik voor het grootste gedeelte doorgebracht in Shenzhen. Dinsdag, woensdag en donderdag. Ach, ik ga gezellig mee met Chiel en ben daar zijn armen en benen. Het is voor hem nog net een stap te ver om alleen te gaan. We oefenen wel of hij sommige dingen alleen kan doen en dan sta ik naast hem voor het geval dat. En dat gaat steeds beter!



Voordeel is dat ik in Shenzhen slaap als een os. Het heerlijke grote bed met de heerlijke kussens, en de wetenschap dat je toch niets anders kan doen, laten me gelijk na het eten in slapen vallen ;-) Nadeel is dat ik in Shenzhen echt niets kan doen. Facebook is geblokt, messenger is geblokt en mijn blog is geblokt. Nou dan houdt het wel heel snel op, zeg maar. Dus ik zit veel op het terras en dan zie je nog eens wat. Zoals de glazenwasser die op zijn schommeltje naar beneden wordt gehesen om de ramen te lappen. Sommige dingen veranderen nooit in China!



Donderdagmiddag moest Chiel naar een meeting in HK om 3 uur 's middags. Eerst was het niet nodig, en toen ineens wel. De auto werd omgeboekt en we stapten om half 1 in met Dick, Eric en Ken. Een busje vol dus. Ik vond het helemaal niet erg. Ik had het wel een beetje gehad met hangen in een te warme fabriek. Met de auto zijn we naar de meeting gereden, daar werden alle mannen eruit gezet en toen ging het busje met mij alleen verder naar Tsim Sha Tsui. Om 3 uur was ik al thuis! Heerlijk!

Vandaag was er natuurlijk fysio. Het gaat heel goed vooruit met Chiel. Hij ging lopen op de lokomat zonder ondersteuning voor 45 minuten en Eddy was erg tevreden. Natuurlijk heeft Chiel nog een te zwak linker been maar het gevoel lijkt meer en meer terug te komen. Pas onderaan de scheen is er nog geen gevoel en daardoor heeft hij een zwakke enkel en een klapvoet. Maar Chiel krijgt steeds meer controle hierover.



Na de lokomat gingen we naar een nieuw apparaat. Nou ja, niet nieuw maar wel nieuw voor ons. De 'Balance-Master'. Het is een soort van hokje waarvan de vloer kan bewegen maar ook de zijkanten. Hij moest er in staan en er werden 4 testen afgenomen.



Eerst zonder beweging, toen met ogen dicht, daarna met bewegende zijkanten en tot slot met bewegende vloer. Het was wel aanpoten voor Chiel want als er een blaadje buiten uit de bomen valt, is hij zijn balans al kwijt. Hij werd in een tuig gehangen en Eddy stond achter hem voor vooral mentale support. Na alle inspanning was Chiel wel erg moe. Hij viel ook bijna toen hij op weg was naar de taxi...



Maandagmiddag is er weer iets nieuws bij de fysio. Hij mag dan eindelijk het zwembad in! Dit keer moeten we daar pas in de middag zijn. De water therapie begint om half 4 maar als Chiel wil mag hij gewoon eerder komen en eerst zijn gewone therapie volgen. Hetzelfde geldt dan voor de vrijdagmiddag. De dagen ertussen hebben we geen fysio omdat we dan in Shenzhen zijn. Maar eerst, weekend!!

2 comments:

Arlene said...

Wat een uitdaging weer voor Chiel,steeds wat anders zo blijft oefenen ook leuk. Maarre .....niet overdrijven Chiel ;)

Simone said...

Go Chiel!!!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails