Saturday, November 08, 2014

Gele parapluutjes

Donderdag had ik een afspraak met een oud collegaatje van Randstad. Ze woont tegenwoordig in Singapore en was in Hong Kong vanwege een hockey toernooi.
Ik zorgde dat ik op tijd in het hotel was om haar op te vangen en daarna zouden we samen de middag doorbrengen.

Het was super gezellig om elkaar weer te zien en om bij te praten. Maar eerst naar de hotelkamer. En wat een uitzicht! Prachtig om te zien. En ineens moest ik weer denken  aan onze tijd in de Pinnacle op 27 hoog. Daar kon je altijd zien wat voor weer het zou worden. Je zit zo hoog dat je ver zonder obstakels kan kijken. En zo zagen we ook dat Chiel hoogst waarschijnlijk in Lai Chi Kok een flinke regenbui op zijn koppie zou krijgen.Daarna een hapje eten. Dimsum. Nou wist ik dat in haar hotel een hele goede dimsum tent zat, maar helaas bleek die gesloten vanwege renovatie. Je kan niet alles hebben. We stapten het Great Eagle Building in en daar hebben we heerlijk gedimsumd.

Nou was Danielle al eens eerder in HK geweest, en dus had ze alle hoogtepunten van de stad al gezien.  En het weer zat een beetje tegen. Het miezerde af en toe. Ik opperde dat ik eigenlijk wel eens wilde kijken bij de demonstraties in Wanchai. Haar hotel grensde aan het demonstratie gebied, dus ver lopen was het niet. Daan vond het een geweldig idee. Zij wilde ook graag kijken maar durfde ook niet zo goed alleen daar overheen te lopen dus ons plan was getrokken!We liepen richting de demonstraties en kwamen per ongeluk in een parkje terecht met kunstobjecten. Heel erg mooi. Dat zijn eigenlijk de leukste dingen, zo maar lopen en dan juist iets tegenkomen wat zo de moeite waard is.Het begin van het bezette gebied in Wanchai was duidelijk te zien. Een groot geel lint hing vanaf een viaduct en bamboesteigers lagen op de grond. We keken onze ogen uit! Tentjes, heel veel tentjes stonden midden op straat. Opgeleukt met o.a. van die schuimrubberen speelmat-tegels, slingers, plantjes en parapluutjes.
Studie-hoeken waren ingericht voor de studenten. Je mocht er wel een foto van maken maar er hingen bordjes of je alsjeblieft zonder flits en geen close-up wilde maken. Het kan altijd tegen ze gebruikt worden natuurlijk. Er was ook een rij van studenten die keurig stonden te wachten om usb-sticks en op batterijen die opgeladen werden door zonne-energie, op te halen voor hun laptop.
We liepen ook langs de beroemde trap waar allemaal post-it papiertjes hangen met spreuken en leuzen. Ik heb er zelf ook maar eentje opgehangen ;-)
En we kwamen langs een groepje mensen die met z'n allen op de grond zaten en gele parapluutjes aan het vouwen waren. We stonden  er bij te kijken en zeiden dat het er geweldig uitzag. We werden gelijk uitgenodigd om ook mee te doen. We kregen les van een oudere dame. Met militaire precisie werd ons uitgelegd wat we moesten doen. Heel gezellig! Een soort van origami workshop!We hebben de hele Connaught road of zoals het nu heet, True Democracy road afgelopen. Op zich super bijzonder want normaal raast het verkeer er hier op 10 banen over heen. Nog koffie gedronken en daarna weer terug geslenterd naar het hotel.Ik heb afscheid genomen van Daan, haar al het geluk gewenst voor het aankomende hockey toernooi, en ben op de Starferry gestapt. Wat lekker is dat toch, briesje, schemer, lampjes en de mooiste skyline van de wereld aan je voeten. Het was een supermiddag!


1 comment:

Fiona Teeuw said...

Ik snap het helemaal! Gewoon de hollandse gezelligheid op een doordeweekse dag! ;-)

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails