Monday, November 10, 2014

Nieuwe stok

Ik kan elke week wel schrijven dat het beter gaat met Chiel. Het is echt onvoorstelbaar hoe hard het ineens gaat. Waar het vandaan komt, Joost mag het weten, maar ons hoor je niet klagen! We zijn blij met iedere verbetering!

Afgelopen maandag vroeg Eddy aan mij of ik ook een gewone wandelstok misschien thuis had staan. Ik keek hem eerst met ongeloof aan. (Maar natuurlijk heb ik een normale wandelstok thuis staan, wie heeft dat niet?) Nou nee, maar ik heb wel zo'n stok waar we altijd mee gingen hiken. Je kan dat niet echt een wandelstok noemen, zei ik nog. Nou, zei Eddy, neem hem de volgende keer. Wie weet kunnen we er iets mee. Ik denk dat het tijd wordt dat Michael met een gewone stok moet leren lopen.

Maar ik nog eens goed naar die stok...Het is een oudje. Heb deze stok al 10 jaar. Hij kostte 50 hkdollar op de markt. Is die wel stevig? En omdat het zo'n telescoop-stok is, houdt zo'n stok zich wel goed als Chiel er op leunt? En ik zag dat het ijzeren puntje aan die stok al door het rubber heen was gekomen. Das niet erg als je op een berg loopt, maar veel minder veilig als je op onze plavuizen vloer loopt. Chiel kan zo maar uitglijden omdat die stok weg slipt.

Dus ik deed wat iedere toegewijde vrouw zou doen. Ik ging naar de sportwinkel en kocht een nieuwe. Zag er iets beter uit. De rubberen dop was heel en aangezien deze stok 165 hkdollar moest kosten, was ik meer overtuigd dat deze stok veel beter was, dan dat oudje van mij.

Maandag liepen Chiel en ik met de nieuwe stok in de rugtas, de fysio binnen. Ik gaf Eddy de stok en hij keek er eens goed naar. Hij zocht in zijn ladenkastje naar een grotere rubberen dop en eentje die vlak aan de onderkant was. Niets paste. Hij kwam weer terug...Uhm, ik denk dat deze stok wel goed is, maar nog niet voor Michael. Misschien over een tijdje. Ik ga even bellen met de medi-winkel van beneden. Zij hebben daar ook wandelstokken. Dan doen we eerst fysio, dan zwemmen en als je dan naar huis gaat, dan kan je hem ophalen bij het winkeltje in de lobby. Dat leek mij een geweldig goed plan!Na het gespetter in het zwembad, liepen we naar de medi-winkel. Ja hoor, de stok stond al klaar. Een mooie bronzen kleurige stok. Met dikke rubberen dop. En de kosten? 60 hkdollar! Als hij dat nou gelijk had gezegd dan had ik niet geïnvesteerd in die andere stok.

Chiel kon niet wachten om de nieuwe stok in gebruik te nemen. Eddy wilde nog wel dat Chiel alleen binnen zou oefenen. Maar goed, dat is aan dovenmans oren gezegd. Hij wilde gelijk naar buiten! En het ging super goed! Hij loopt in huis alleen nog maar met die 'normale' stok maar als hij alleen naar kantoor gaat, dan neemt hij de andere nog mee.


Morgen gaan we naar China en dan gaat de nieuwe normale stok mee. Ben erg benieuwd hoe dat zal gaan! Maar 1 ding is zeker, we komen echt dichter bij een normaler leven!

2 comments:

Arlene said...

Heerlijk hè elke keer zie je weer vooruitgang en een stap naar normaal kunnen leven en reizen!Ben zo blij voor jullie! XXX

Fiona Teeuw said...

Woww, ik kan dat filmpje wel blijven kijken... Echt te gek zoals Chiel nu loopt!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails