Monday, November 03, 2014

Hairy crabDe 'R' is weer in de maand dus werd het hoog tijd voor een hairy crab party. Ik kan maar niet benadrukken, hoe belangrijk dit is voor onze Hongkong vrienden. Er wordt vooraf gespeculeerd hoe de krab zal smaken. Is het mannetje of het vrouwtje lekkerder? Zal het beter smaken dan het afgelopen jaar? De kranten staan er vol mee en de seafood restaurants maken hun hairy-crab-menu bekend!
De afgelopen week kregen we een mailtje. Het seizoen is weer aangebroken en Lydia kreeg emmers vol met deze harige vriendjes ingevlogen vanuit Shanghai. Ja, het is niet zo dat je ze zomaar op de markt koopt. De beste krabbetjes komen uit Shanghai, en als je ze dan toch maar 1 keer per jaar gaat eten, dan maar gelijk goed.


Het is een hoop gedoe om 10 gram vlees. Maar het gaat meer om het sociale aspect dan om het eten. Met z'n allen rond de tafel, elk pootje uit pluizen en vooral vergelijken met vorig jaar. Maar ik moet zeggen dat ik zelfs, wel pas na 10 jaar, het een bijzonder goed krab jaar vond! Maar een krabbetje is maar een krabbetje en zelfs 2 van deze jongens maken geen volle buik. Dus er kwam een plan op tafel. Rain en Lydia maken de krab. Silla een geroosterd kippetje, ik maakte een salade en tiramisu en Pam zorgde voor dumplings en de wijn die bij de krab gedronken moet worden.Het was een hele gezellige avond! We hebben zelfs kennis gemaakt met Rose. Een meisje die bij Lydia op kantoor werkt. En de krab? Die was geweldig! Veel groter en beter dan vorig jaar!


1 comment:

Mickey said...

Wat een superleuke foto van jou, looking good girl!
X

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails