Monday, November 29, 2004

Visite!!

Vorige week vrijdag hebben we Yvon en Mari uit Druten, opgehaald van het vliegveld in Hongkong.
Wat een vreemd gevoel geeft dat, als je staat te wachten voor de gate, en plotseling lopen daar 2 mensen die je kent. Wij stonden daar in T-shirts en zij kwamen aanlopen met dikke truien aan.
Eerst hebben we een kopje koffie gedronken bij een restaurant op het vliegveld. Het enige plekje waar je nog mag roken en aangezien Yvon en Mari al ruim 13 uur zonder sigaret hadden gezeten was dat een prima plan.
Vervolgens zijn we met de bus naar Shenzhen vertrokken. Chiel zou even buskaartjes halen. In no time stonden er zeker 10 kleine chinese vrouwtjes om hem heen allemaal te roepen, dat hij bij hun de kaartjes moest kopen. Dat gezicht van Chiel! Ze staan te roepen en te springen en ze komen niet boven z'n borstkas uit!
Toen met de bus naar de grens. Je voelt je echt vee, als je met z'n allen naar de grens loopt. Yvon en Mari keken om zich heen en lieten alle indrukken op zich in werken.
Eenmaal aangekomen, kwam de volgende horde die we moesten nemen. Een taxi naar huis!
Wij zijn al aardig gewend aan de rijstijl van de beroepschauffeurs van Shenzhen maar Yvon en Mari natuurlijk niet! Ze waren ook blij toen ze uit mochten stappen bij de flat!
We hebben 4 dagen in Shenzhen doorgebracht en daarna 4 dagen Hongkong. Veel gezien, gestapt en heel veel geshopt. Yvon moest nog een nieuwe tas kopen om alle kadootjes weer mee terug te nemen.
Helaas hebben we ze gisteren weer afgezet op het vliegveld. Weer zo'n raar gevoel dat over je heen komt als je 2 mensen naar Nederland ziet vertrekken en jij moet achter blijven. We hebben een hele leuke tijd gehad. Bedankt Yvon en Mari!!
Nogmaals een dikke knuffel en we mailen gauw de foto's!

1 comment:

Anonymous said...

Hoi Ans en Chiel, wat fijn dat jullie zo'n leuke tijd hebben gehad met Yvon en Mari.Zal wel even stil zijn nu maar de tijd vliegt en nog even dan staan je kids op het vliegveld!
Lukt het al een beetje om naar een huis in Hongkong te kijken, ik hoorde van Marry dat jullie daar nu sterk over denken.Hier alles goed en het is vies grauw weer, koud en mistig dus geniet van het mooie weer!
Liefs van Arlene

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails