Monday, November 01, 2004

WEEKEND!

Gelukkig, het is weekend!
 
De hele week door werkt Chiel als een buffel. Dagen van 9 tot 23 uur zijn eerder regel dan uitzondering. Das natuurlijk ook niet vreemd als je bedenkt dat er 6 en straks 7 uur tijdsverschil zit tussen nederland en china.
 
Als wij de lunch achter de kiezen hebben dan moet Nederland nog naar het werk toe! Ach, ik zit er niet mee. Ik heb Chiel nog nooit zo vaak achter elkaar gezien dan hier in China. Maar op vrijdagavond hebben we echt het weekend gevoel!
 
We zijn dan ook net lekker wezen eten bij een Thais restaurant in Shekou. Das een buurt hier in ShenZhen waar je nog hier en daar een westerling tegenkomt bij Starbucks. Zou Starbucks eigenlijk weten dat ze een zeer sociale functie vervullen in het buitenland? Het is net 1 grote familie van buitenlanders op het terras voor bij Starbucks. Iedereen begint met elkaar een praatje te maken en de businesscards vliegen over en weer.
 
Maar goed, we hebben heerlijk gegeten tussen de telefoongesprekken door.(Want dat gaat natuurlijk gewoon door). Aan het eind van de maaltijd bracht de serveerster een zilveren potje met tandestokers. Een prachtig stukje vakmanschap met olifanten erop. Ik heb nog geprobeerd om het te kopen voor Yvon die gek op olifanten is, maar daar trapte ze niet in. Sorry Yvon! Ze hadden maar 8 potjes maar de volgende keer als de baas naar Thailand gaat (daar komt ze vandaan) dan neemt ze een potje voor mij mee.
 
Op weg naar de taxi, zien we ineens een man gehurkt op de stoep zitten met maar 1 sandaal aan.  Daar hebben die chinezen trouwens een handje van om net DAAR te gaan zitten of staan of ineens te stoppen, waar IEDEREEN langs moet. We kijken nog eens goed. "Zie jij wat ik zie?", vraagt Chiel. "Zit hij daar nou echt z'n tanden te flossen?!".
"Yep", antwoord ik, "vind je het raar dan? Het is toch heel gewoon om op 1 sandaal, op je hurken, midden op het drukste stukje stoep, je tanden te gaan flossen!"
 
 
 


Speel games online met je vrienden via MSN Messenger klik hier

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails