Thursday, March 10, 2005

Schoonmaken

Sinds 2 dagen ben ik erg druk met schoonmaken en inpakken. Ik wil alles klaar hebben als a.s. vrijdag de transporteur komt die mijn (zachte!) matras en dozen komt ophalen om ze naar Hongkong te brengen.

Zelf vertrekken we zaterdagmorgen. De Landlord komt om 9.00 uur om de sleutels, pasjes en bankboekje op te halen en daarna gaan we dan eindelijk naar Hongkong.
Ik heb het gevoel dat ik dan eindelijk aan mijn leven toe kom. Het afgelopen half jaar heb ik met gemengde gevoelens doorgebracht. Aan de ene kant super opgewonden omdat je dan toch maar aan de andere kant van de wereld woont en het opzetten van het bedrijf een enorme uitdaging is, en aan de andere kant voel je je helemaal alleen omdat het leven hier in Shenzhen zo anders is en dat je sociale leven op een dood spoor terecht is gekomen.
In ieder geval kijk ik vreselijk uit naar mijn nieuwe piepkleine flatje.

Afgelopen maandag is Paul gearriveerd. Onze nieuwe collega uit Holland. Een super gemotiveerde jongen die vloeiend chinees spreekt, schrijft en leest! Met bewondering heb ik hem in actie gezien. De chinese dames hier zijn ook allemaal blij verrast dat er een blanke man, chinees spreekt. De eerste avond van zijn verblijf hier, hebben wij hem meegenomen naar Laurel, een chinees restaurant. Toen Paul naar het toilet ging stonden er al mensen in het toilet te praten over die "witte die chinees praat". Zelfs hier in Shenzhen werkt de tamtam vliegensvlug! Wat dat betreft is er geen verschil met Nederland!

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails