Friday, March 04, 2005

Vertraging!

Op 3 maart zijn we weer vertrokken naar China.

Onze tickets waren geboekt bij Singapore Airlines en de vlucht zou vertrekken om 11.10 uur. Ik had via internet gekeken op de website van het Openbaar Vervoer en, al zeg ik het zelf, we hadden een keurig reisschema in elkaar gezet.

Het is veel makkelijker om met de trein naar Schiphol te reizen dan met de auto en zeker nu er zoveel sneeuw was gevallen. Nou wij waren er helemaal klaar voor! Dussss.......

 

Donderdagmorgen om 05.00 uur opstaan. om 05.30 uur rijden naar Nijmegen, op de trein stappen om 06.20 uur, aankomen op Duivendrecht om 07.25 uur, overstappen naar Schiphol om

07.40 uur, aankomst op Schiphol 07.55 uur, inchecken om 8.10 uur! Om 11.10 uur de lucht in.

 

Nu de werkelijkheid:

 

* donderdagmorgen om 04.30 klaar wakker(!) wachten op wekker en weer in slaap vallen, je kapot schrikken als de wekker gaat om 5 uur en je luie lijf onder de douche slepen.

* door sneeuw en gladheid aankomen bij Nijmegen Station, kaartjes willen kopen bij de automaat die alleen maar munten (!) wil inslikken maar geen papiergeld, dus pinkaart van Ben gebruikt omdat pinkaart van Citybank niet geaccepteerd wordt!

* Ben koopt 2 retourtjes i.p.v. 2 enkeltjes, rennen als een gek naar de trein die uitgerekend op dit moment op tijd wil vertrekken, vervolgens staat er een Pool moeilijk te doen bij ons met de vraag of deze trein naar Venlo vertrekt ?! waardoor wij nauwelijks de kans krijgen om afscheid te nemen van Linn en Ben.

* In de trein komen we klem te zitten met onze koffers en na het ontrafelen van schouderhengels, de koffers maar op de bank gezet omdat ze in het gangpad en tussen de banken niet passen.

* Bij Utrecht wordt het echt gezellig in de trein. Door de zware sneeuwval zijn er veel treinen tussen Utrecht en Den Haag uitgevallen. Iedereen moet nu via Amsterdam reizen waardoor wij letterlijk klem komen te zitten met onze koffers. We voelen ons als sardientjes in een blik!

* Op schiphol blijkt dat er veel vertragingen zijn. Om 10.10 uur moet er geboard worden maar bij de gate blijkt dat er veel vertraging zal zijn. We gaan na het schoonmaken van de startbaan en het de-icen van het vliegtuig eindelijk de lucht in rond 13.00 uur!

* Door de vertraging op Schiphol, missen wij zowat onze aansluiting naar Hongkong in Singapore. We redden het net!

 

Om 13.00 uur geland in Hongkong en om 15.30 terug in Shenzhen. Dussss........

We zijn weer thuis!

 

 

2 comments:

Anonymous said...

En vandaag lekker verhuizen!
Veel sterkte en dan genieten van jullie nieuwe flat in Hongkong!
Arlene

Remy said...

Aaahhh, het klinkt een beetje als een schooldag met de trein naar Den Bosch.

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails