Friday, February 24, 2006

Ik heb begrepen dat ik voor de familie en vrienden die hier nog langs willen komen, een nieuw culinair avontuur op de reis-agenda kan zetten.

Lekker slang eten in China! Of wat dachten jullie van kippevoeten? Lekker gekookt zonder smaak. Als je een chinees dat ziet eten dan moet je toch wel lachen. Uit z'n mond steken dan links en rechts een kippeteen uit. Of niet te vergeten de ingewanden, gekookt of gebakken, heet of mild. Ruggemerg, hersentjes, niertjes, darmen, maag.
Of als we toch bezig zijn, schildpadden die daar overigens voor gefokt worden. Of kleine zangvogeltjes op spiesjes met alles nog intact zoals snaveltjes en voetjes. Haaienvinnensoep of birdsnest. (vogelnestjes die uitgeplukt worden en eigenlijk het sputum van de vogeltjes is dus de lekkernij)

Wij hebben alles eens gegeten. Niet dat ik er trots op ben maar als je met een leverancier op stap gaat die speciaal voor jou een menu heeft samengesteld, dan in het onfatsoenlijk om het niet te eten. Dus ogen dicht, nergens meer aan denken en kleine hapjes naar binnen werken!

4 comments:

Anonymous said...

Als dat op de vaste agenda komt dan denk ik dat ik maar oversla, maar je weet maar nooit. Inderdaad kan je in zo'n geval niet weigeren, maar volgens mij zou mijn servet en handtas aan het einde van het diner tjokvol zitten.!!!

XX Simone

Anonymous said...

ehhhh, Ans, volgens mij heb je het hier over hondenvoer hoor........
En de hondjes komen niet mee straks, dus doe geen moeite ;-))
We zoeken wel een ander restaurantje, als jew het niet erg vind.

Anonymous said...

Hoi Ans, dat meen je niet he, net nu ik besloten heb om naar Hongkong te komen, kom jij met zulke onsmakelijke voorstellen... dat wil ik toch volgaarne overslaan.

Hebben ze ook gewoon ergens Macdonalds of Burger King??

liefs en groeten, Lody

Anonymous said...

Tjonge wat een angstige reacties!Gelukkig kan ik uit ervaring zeggen dat er nog heel veel te eten valt zonder dat je allerlei inheemse slangen etc.hoeft te verorberen!En.......voor alle toekomstige HK bezoekers,Ans weet heel goede adresjes!Dus...geen zorgen!
Arlene

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails